ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ καταγγέλλουν τη δολοφονία Γκιόλια


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει με αποτροπιασμό τη στυγερή δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, ο οποίος «έφυγε» σήμερα τα ξημερώματα, χτυπημένος άνανδρα σε ενέδρα θανάτου.
Ο Σωκράτης Γκιόλιας γεννήθηκε στο Κουξχάφεν της Γερμανίας το 1973. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από πολύ νεαρή ηλικία το 1993 στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA», ως ελεύθερος ρεπόρτερ. Στη συνέχεια εργάστηκε στους Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ», «STAR», «ΣΚΑΪ», «NEW CHANNEL» και «ALTER», ως συντάκτης και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης στις εκπομπές «ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ» και «ΖΟΥΓΚΛΑ». Παράλληλα, από το 1995 εργάστηκε και στις αθλητικές εφημερίδες «ΝΟΚ ΑΟΥΤ», «ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ», «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», « SPORTIME », « GOAL NEWS » και «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ», καλύπτοντας το ρεπορτάζ του στίβου, ενώ από το 2009 ήταν Γενικός Διευθυντής του Ρ/Σ «ΘΕΜΑ 98,9».
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια και συλλυπείται βαθύτατα την οικογένειά του, καλεί δε την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.
Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι:
Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια.
Η κηδεία του Σωκράτη Γκιόλια θα γίνει... αύριο στις 16.30 από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη.

ΚΑΙ Η ΠΟΕΣΥ
Την οδύνη της για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ ο τρόπος της δολοφονίας του παραπέμπει στις πιο άγριες μεθόδους που έχει βιώσει η ελληνική κοινωνία και καθιστά επιτακτική την άμεση και δραστική παρέμβαση των αρχών, προς πάσα κατεύθυνση για την εξιχνίαση του εγκλήματος και την τιμωρία των υπευθύνων.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. συλλυπείται την οικογένεια του Σωκράτη Γκιόλια και δηλώνει ότι είναι δίπλα της.