ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

-“Ναι” ψήφισαν Μπακογιάννη και Κιλτίδης
-”Όχι” από ακοράφα
-“Παρών” από Δημαρά και Οικονόμου


Με 159 «ναι», τα 157 των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και δύο από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κώστα Κιλτίδη, πέρασε επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο από τη Βουλή. Το νομοσχέδιο καταψήφισε η ανεξάρτητη βουλευτής, Σοφία Σακοράφα, ενώ “παρόντες" δήλωσαν οι επίσης ανεξάρτητοι Γιάννης Δημαράς και Β. Οικονόμου. Για την Πέμπτη ημέρα της πανελλαδικής απεργίας προγραμματίζεται η ψήφιση του νομοσχεδίου κατ' άρθρο.
Σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα που ανακοίνωσε στο Σώμα, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος:
Υπερψήφισαν 159 βουλευτές.
Πρόκειται για τους 157 βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, την ανεξάρτητη Ντόρα Μπακογιάννη και τον επίσης ανεξάρτητο Κώστα Κιλτίδη.
“Καταψήφισαν 137 βουλευτές.
Στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ, προστέθηκε και η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα. Από τον χώρο της αντιπολίτευσης προέρχονται και.... οι δύο απόντες από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.
“Παρών” δήλωσαν δύο βουλευτές. Πρόκειται για τους ανεξάρτητους και προερχόμενους από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου
Για την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου επί της αρχής, διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν ξεχωριστά η Νέα Δημοκρατία αλλά και το ΚΚΕ.

Στην ομιλία του λίγο πριν από την ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους συναρμόδιους υπουργούς να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για βελτιώσεις στο νομοσχέδιο. Έθεσε δίλημμα "ή ψηφίζουμε ή σταματάμε να πληρώνουμε τις συντάξεις" ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξήσεις στο ύψος των συντάξεων "όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες".

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, η κυβέρνηση είχε ρίξει μεγάλο βάρος στο να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας χωρίς διαρροές. Ο Γ. Πεταλωτής, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών είχε σπεύσει να δηλώσει ότι "η ψηφοφορία έχει τεράστια σημασία για την κυβέρνηση" στέλνοντας ουσιαστικό μήνυμα σε όσους βουλευτές προβληματίζονταν για την ψήφο τους.

Αίσθηση προκάλεσε η δημόσια δήλωση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει τη διάταξη για την διαιτησία.

Για το βράδυ της Πέμπτης, είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου κατ΄άρθρο.

από enet.gr