ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Αντεπίθεση της Toshiba με το Libretto W100 και τις δυο οθόνες αφής



To iPad της Apple και τις άλλες συσκευές ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί ο φορητός υπολογιστής Toshiba Libretto W100 με τις δυο οθόνες αφής 7 ιντσών. Σύμφωνα με την εταιρεία ο χρήστης μπορεί να το κρατήσει κάθετα σαν βιβλίο, και να διαβάσει για παράδειγμα ένα δισέλιδο άρθρο εφημερίδας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί οριζόντια, ώστε να μπορεί κάποιος να διαβάζει ένα αρχείο στην πάνω οθόνη, ενώ στην κάτω οθόνη να κρατά σημειώσεις. Η κάτω οθόνη μπορεί επίσης να λειτουργήσει σαν εικονικό πληκτρολόγιο, επιτρέποντας στη συσκευή να χρησιμοποιηθεί όπως ένα laptop. Ο χρήστης μπορεί εύκολα να σείρει περιεχόμενο, αρχεία ή εικονίδια από τη μια οθόνη στην άλλη, με μια απλή κίνηση με το δάχτυλό του.
Η Toshiba, που είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής φορητών υπολογιστών (μετά τις HP, Acer και Dell) παρουσίασε το Libretto W100 στο Τόκιο, για να γιορτάσει την επέτειο των 25 χρόνων από τότε που παρουσίασε το πρώτο laptop το οποίο κυκλοφόρησε το 1985. Οι Ιάπωνες υποστηρίζουν ότι η δική τους πρόταση πλεονεκτεί σε σχέση με το iPad, για το οποίο πιστεύουν ότι... μετατρέπει τους χρήστες σε «παθητικούς καταναλωτές» πληροφορίας.
Στην ευρωπαική αγορά το Toshiba Libretto W100 αναμένεται σε δύο μήνες.