ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Οι άσχετοι της Εξεταστικής και η εμπλοκή του Κάτσικα στο μαύρο χρήμα της Siemens


Ο επιχειρηματίας Μάριος Κάτσικας έβγαινε στις τηλεόρασεις και έλεγε ψέματα ότι δεν έχει καμιά σχέση με τη Siemens. Ψέματα που πολλοί έσπευσαν να υιοθετήσουν, όπως κάποιοι άλλοι υιοθέτησαν την γκάφα της εξεταστικής με το mail περί του 50% στον cabinet man.
Σήμερα αποκαλύπτεται ότι ο Κάτσικας το παλιό αφεντικό της Faran που είναι μέλος του Δ.Σ. του ερασιτέχνη Ολυμπιακού και πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Σωκράτη Κόκκαλη, βρέθηκε να είναι αποδέκτης χρήματος από τα μαύρα ταμεία της Siemens.
Ο τραπεζικός λογαριασμός του Κάτσικα (φωτογραφία) στην Union Bancaire Privee της Γενεύης έχει παγώσει με δικαστικό αίτημα καθώς φέρεται ότι έλαβε τουλάχιστον ένα έμβασμα από τη διαβόητη εταιρεία Placid Blue Corporation, την οποία διαχειριζόταν ο Γ. Καλδής, για λογαριασμό του Μιχάλη Χριστοφοράκου.
Όπως αποκαλύπτει η Αριστέα Μπουγάτσου στην Ελευθεροτυπία ο λογαριασμός της Γενεύης αποκαλύφθηκε μετά τα αιτήματα που είχε δρομολογήσει το καλοκαίρι του 2008 ο εισαγγελέας.... Π. Αθανασίου, όταν στα χέρια του έφτασαν οι πρώτες αναφορές από το Πριγκιπάτο του Μονακό και του διοικητή της Υπηρεσίας Δίωξης Κοινού Εγκλήματος Eric Liotard.
Αυτές οι αναφορές γράφουν σε ποιους λογαριασμούς έχει στείλει χρήματα από την Placid Blue ο Γ. Καλδής μέσω της ΑΒΝ-AMBRO ΒΑΝΚ του Μονακό. Εκεί τηρούσε λογαριασμό η εταιρεία που διακίνησε μεγάλο μέρος από τις περιβόητες πολιτικές πληρωμές, βάσει της απόφασης της Siemens Α.G. για «χορηγίες» ίσες με το 2% του ετήσιου τζίρου της μητρικής στην Αθήνα στα κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.).
Στις πρώτες αυτές αναφορές αναγράφονται μόνο τραπεζικοί λογαριασμοί (αποδέκτες χρήματος της Siemens), κωδικοί ή ψευδώνυμα κατόχων τους. Ακολούθως οι λογαριασμοί αυτοί προσωποποιήθηκαν στους χρηματιστές Δεβλέτογλου, Ράμμο, Καπάτσο, Θεοδωρίδη, στους επιχειρηματίες Παπαδογιαννάκη, Τυρογαλά και άλλους. Μεταξύ αυτών και ο Μάριος Κάτσικας. Ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός με αίτημά του ζήτησε να παγώσουν όλοι οι λογαριασμοί των διακινητών του μαύρου χρήματος της Siemens, κάποιοι από τους οποίους -όσοι είχαν ταυτοποιηθεί- έγιναν ύποπτοι από τον κ. Αθανασίου από το καλοκαίρι του 2008.
Ετσι πάγωσε και ο λογαριασμός του Κάτσικα με ενέργειες του Ελβετού εισαγγελέα που εκτέλεσε το ελληνικό αίτημα. Ο λογαριασμός αυτός του Κάτσικα στην Union Bancaire Privee, σύμφωνα με ελβετικά δικόγραφα, είναι της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Πριν από τέσσερις μήνες η ελβετική Εισαγγελική Αρχή γνωστοποίησε στους ειδικούς εφέτες ανακριτές της υπόθεσης Siemens (Νικολακέα και Φιοράκη) ότι ο Μάριος Κάτσικας με προσφυγή του ζητούσε το ξεμπλοκάρισμα του λογαριασμού του για τα ποσά που δεν αφορούσαν τα εμβάσματα από τα μαύρα ταμεία της Siemens.
Η απάντηση της Αθήνας ήταν αρνητική, με το επιχείρημα ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση και ο ρόλος του Μάριου Κάτσικα ως προς τη διακίνηση του 2% των μιζών της Siemens.
Ετσι στην Ελβετία παραμένει παγωμένο ποσό που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, ενώ το ένα μαύρο έμβασμα της Placid Blue προς τον λογαριασμό του Μάριου Κάτσικα είναι ύψους 200.000 ευρώ και έχει σταλεί με εντολή του Γ. Καλδή στις 24 Οκτωβρίου 2003.
Κατά τ' άλλα, στην εξεταστική «συνέλαβαν» τα δύο άσχετα εμβάσματα ύψους 5.000 και 7.500 ευρώ προς την Αμερική, για μικροδουλειές...