ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Περισσότεροι εκατομμυριούχοι παρά την κρίση ή εξ αιτίας της κρίσης...

Οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι...

Παρά την οικονομική κρίση ο αριθμός των εκατομμυριούχων παγκοσμίως αυξήθηκε το 2009 (γιατί άραγε;..) κατά 17%, στα 10 εκατομμύρια, ενώ ο συνολικός τους πλούτος ενισχύθηκε κατά 19%, στα 39 τρισ. δολάρια. Αυτό επισημαίνεται σε έκθεση της Merrill Lynch και της Capgemini.
Σε ρεπορτάζ της Καθημερινής αναφέρεται πως η ταχύτερη αύξηση του πλούτου σημειώθηκε στις Ινδία, Κίνα και Βραζιλία, ενώ ο πλούτος στις περιοχές της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας - Ειρηνικού ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ. Ο αριθμός των εκατομμυριούχων στην Ασία διαμορφώθηκε στα τρία εκατομμύρια, λαμβάνοντας ώθηση από ένα ρυθμό οικονομικής επέκτασης της τάξης του 4,5%.
Ξεπέρασε, έτσι, για πρώτη φορά τις επιδόσεις της Ευρώπης. Ο συνολικός πλούτος των εκατομμυριούχων της Ασίας εκτοξεύτηκε κατά 31%, στα 9,7 τρισ. δολ., ξεπερνώντας....τα 9,5 τρισ. δολ. των εκατομμυριούχων της Ευρώπης.
Στη Βόρεια Αμερική, ο αριθμός των εκατομμυριούχων ενισχύθηκε κατά 17%, ενώ ο συνολικός τους πλούτος κατά 18%, στα 10,7 τρισ. δολάρια. Ο μεγαλύτερος αριθμός εκατομμυριούχων για το 2009 καταγράφηκε στις ΗΠΑ, με 2,87 εκατ., ενώ ακολούθησαν η Ιαπωνία με 1,65 εκατ., η Γερμανία με 861.000 και η Κίνα με 477.000. Η Ελβετία είχε το υψηλότερο ποσοστό εκατομμυριούχων στον πληθυσμό, με σχεδόν 35 για κάθε 1.000 ενήλικες.
Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων των εκατομμυριούχων τοποθετήθηκε σε επενδύσεις σταθερής απόδοσης με σταθερές ταμειακές ροές, όπως σε εταιρείες που καταβάλλουν υγιή μερίσματα, σε αντίθεση με πιο επικίνδυνες επενδύσεις με μεγαλύτερες αποδόσεις.