ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Η Εξέδρα των παραπόνων, ο Σαμπράκος και οι απαιτήσεις των αναγνωστών


Σχετικά με την ανάρτησή μας για την άνοδο της κυκλοφορίας και την πρωτιά της αθλητικής εφημερίδας ««Εξέδρα των Σπορ» λάβαμε επιστολή στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Σωστά αυτά που γράφετε για την "Εξέδρα των Σπορ". Αναρωτιέμαι όμως, σαν νοήμων αναγνώστης αθλητικών εφημερίδων, από πότε θεωρείται επιτυχία στον δημοσιογραφικό κλάδο η άνοδος της κυκλοφορίας μιας εφημερίδας, όταν αυτή προέρχεται από την εκάστοτε προσφορά που έχει, και μόνο από αυτή; Από το δικό σας blog έχουμε περισσότερες απαιτήσεις, όσον αφορά την ποιότητα της σκέψης. Αν από αύριο-μεθαύριο η εν λόγω εφημερίδα, ή η οποιαδήποτε εφημερίδα, επανέλθει στα "φυσιολογικά" της (3.500-4.000 φύλλα στην Αθήνα και 10.000-12.000 πανελλαδικά), τότε πού ακριβώς θα είναι η επιτυχία της εφημερίδας; Από πότε επικροτούμε τις προσφορές και όχι τις καθαρά δημοσιογραφικές δουλειές, με τις όποιες εμμονές τους, όπως π.χ. ο "Γαύρος", σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς;
ΥΓ. Λυπάμαι, διότι ως ενημερωμένο Blog θα γνωρίζατε ότι μερικοί-μερικοί πριν από λίγες ημέρες απείλησαν τους δημοσιογράφους της εφημερίδας που εργάζονται, ότι θα τους πλακώσουν στο ξύλο!!! Πραγματικά λυπάμαι.
ΥΓ 2. Γνωρίζω, δε, ότι δεν πρόκειται να δημοσιεύσετε τα παραπάνω, ούτε καν να απαντήσετε. Ελπίζω, τουλάχιστο, να κάνετε ρεπορτάζ. Κρίμα, διότι από τη μία καταγγέλουμε τα όποια μέτρα κατά των εργαζομένων (συμπεριλαμβανομένου και του Τύπου) και από την άλλη παραβλέπουμε ουσιώδεις και βασικές αρχές. Μάλλον, όχι κατά λάθος...»

zoornalistas
:

1)
Σχετικά με τα περί δημοσίευσης της επιστολής ή όχι έχουμε αποδείξει ότι τολμούμε και βάζουμε όλα τα παράπονα και email - αν έχουν βάση και είναι ευπρεπή - έστω και αν δεν μας «συμφέρουν».

2)
Θεωρούμε ότι δεν παραβλέπουμε καμμιά ουσιώδη αρχή και είμαστε οι μόνοι που μιλούσαμε για επιστροφή των εφημερίδων στη δημοσιογραφία και στο ερευνητικό ρεπορτάζ. Την ανάρτηση για την Εξέδρα την κάναμε γιατί θεωρήσαμε ότι και αυτή η εφημερίδα έχει δικαίωμα προβολής της όπως και όλες οι άλλες. Μάλιστα θεωρήσαμε απόλυτα δικαιολογημένα τα παράπονα του Σαμπράκου (στο μπλογκ του) περί θαψίματος της πρωτιάς έστω και αν πρόκειται για πρωτιά μέσω προσφορών… Τον Σαμπράκο ούτε τον γνωρίζουμε, ούτε θέλουμε να τον μάθουμε. Αν ανατρέξετε μάλιστα στο μπλόγκ του θα δείτε ότι οι zoornalistaς δεν περιλαμβάνονται ανάμεσα σε αυτούς τους οποίους ο Σαμπράκος θεωρεί οτι τον στηρίζουν…

3) Σχετικά με τα περί απειλών ξυλοδαρμού σε κάποια εφημερίδα θεωρούμε ότι, αν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, είναι σοβαρά μόνο που δεν μπορούμε να... καταλάβουμε τι ακριβώς εννοείτε.

4)Διακρίνω μια κάποια υστεροβουλία σχετικά με την αναφορά σας στον Γαύρο…