ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Τι ετοιμάζουν οι εκδότες για το χειμώνα...




Ο Ψυχάρης, η Γιάννα και ο Γκιόλιας


Στα κάγκελα θα βγούν οι εκδότες το χειμώνα!

Η οικονομική κρίση και η απογοήτευση του κόσμου απο τους πολιτικούς, αφήνει κενό χώρο για τους εκδότες, παραδοσιακούς και νεόκοπους, που ορέγονται κομμάτι απο την εξουσία του τόπου.
Απο μια άποψη οι νέες εκδοτικές προσπάθειες είναι καλοδεχούμενες, σ ένα δημοσιογραφικό κλάδο που μαστίζεται απο την ανεργία και τους πολυθεσίτες, ανάμεσά τους και συνταξιούχοι τύπου Σόμπολου.

Ας ξεκινήσουμε με τον ΔΟΨ.
Εδώ ο Ψυχάρης, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να κλείσει το ημερήσιο "ΒΗΜΑ".
Ειδικά εαν δεν καταφέρει κάποιο μεγάλο deal με πολυεθνικό όμιλο ΜΜΕ.

Στα σκαριά του ΔΟΨ είναι η έκδοση εβδομαδιαίου περιοδικού, τύπου "ΕΓΩ" με τη "συνταξιούχο" Μόλυ Αδριανού επικεφαλής.

Στο συγκρότημα του Ψυχάρη, ζήλεψαν τη κυκλοφορία του "ΕΓΩ" και προσπαθούν να μπουν στο κόλπο των γυναικείων εβδομαδιαίων. Την επιτυχία του "ΕΓΩ" προσπαθεί να "υπονομεύσει" και ο Κωστόπουλος βγάζοντας το "People"-με τις ανεμικές ως τώρα κυκλοφορίες- κάθε Πέμπτη, παρότι πέφτει πάνω στο "Downtown".

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε εαν θα επιβεβαιωθεί το "Nonews", που επιμένει οτι ο Γιάννης Πρετεντέρης, το καλύτερο στέλεχος του ΔΟΨ, θα μετακινηθεί στον "ΠΗΓΑΣΟ".

Σ αυτό το σημείο κρατήστε τη πληροφορία που διέρρευσε πρόσφατα για δείπνο του ζεύγους Θόδωρου και... Γιάννας Αγγελοπούλου με τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Μπορεί η Μάνια Τεγοπούλου να έκλεισε δύο ένθετα περιοδικά, ετοιμάζεται όμως να βγάλει μια ειδική έκδοση-έκπληξη για τους ανέργους.

Στο "ΠΗΓΑΣΟ" τώρα, ακούγεται οτι θα κατεβάσει ρολά η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" καθώς και κάποια απο τα ένθετα περιοδικά.

Οσο αφορά το ημερήσιο "ΕΘΝΟΣ" στόχος είναι να ενισχυθεί απο Σεπτέμβρη, το αθλητικό τμήμα με ακόμη πιο πλούσια ύλη, λόγω των εφοπλιστών τύπου Πατέρα, Μαρινάκη που μπαίνουν στο κόλπο του πρωταθλήματος.

Στην Αποστόλου Παύλου, οι Αναστασιάδης-Καραμήτσος επανεξετάζουν το ενδεχόμενο ημερήσιας εφημερίδας στη λογική της "SUN"-"ESPRESSO" αλλά με πλούσια αθλητική ύλη και μάλιστα φιλοολυμπιακή, λόγω Κόκκαλη-Μαρινάκη. Δύο απο τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι, είναι τα "ΟΛΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" η το "ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ"!

Ημερήσια εφημερίδα ετοιμάζει και ο Σωκράτης Γκιόλιας, με επιχειρηματία που διαθέτει τη σχετική τεχνογνωσία.

Την έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας εξετάζουν και οι Αλαφούζοι.

Ο εφοπλιστής Μαρινάκης, αμέσως μόλις αγόρασε τον "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ" ζήτησε να τον φέρουν σε επαφή με αθλητικούς συντάκτες για να βγάλει εβδομαδιαία πολυσέλιδη αθλητική εφημερίδα, με τίτλο "ΕΓΩ, Ο ΘΡΥΛΟΣ".

Στις εκδόσεις Κυριακίδη τώρα, παρότι οι επιχειρηματίες είχαν διάθεση να επενδύσουν πολύ χρήμα στα έντυπα, ατύχησαν στη στελέχωση.
Ο Κυριακίδης μάλιστα, έσπευσε να βγάλει και το βιβλίο του Πάνου Σόμπολου, ο οποίος έφαγε πόρτα απο τις εκδόσεις "ΛΙΒΑΝΗ".

Την ίδια ώρα έκλεινε τη "ΣΦΗΝΑ", την "ΕSPRESSO" Κύπρου, το περιοδικό "FREE".

Ο Κυριακίδης, πλήρωσε ακριβά το γεγονός οτι δεν είχε ένα ικανό στέλεχος να τρέξει τα έντυπα του ομίλου και να δώσει οδηγίες για τη δημοσιογραφική συνταγή τους-oι εκδότες δεν είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν απο ρεπορτάζ.

Εδώ οι ευθύνες της κας Αρετής Σιδηροκαστρίτου είναι προφανείς.

Είχε την ευκαιρία να στήσει ένα νέο συγκρότημα τύπου και την κλώτσησε. Ακόμη και η "ΣΦΗΝΑ" που έκλεισε πρόσφατα, είχε φτάσει να πουλάει ως και 8.000 φύλλα (με το cd του Γαιτάνου), και είχε στο δυναμικό της ικανούς δημοσιογράφους όπως ο Χρήστος ο Βλαχογιάννης.
Ηταν ένα φύλλο που θα μπορούσε να κερδίσει το στοίχημα της επιβίωσης.
Το κάνει ο Ντάσκας με το "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ο Λιάτσος με τη "ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και 13" και πάει λέγοντας. Κρίμα.

Εφημερίδα με πολύ αστυνομικό ρεπορτάζ ετοιμάζει και ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας σε συνεργασία με τον Νίκο Ευαγγελάτο κι άλλους τρόφιμους του ρεπορτάζ.

Σαββατιάτικη οικονομική εφημερίδα με πολλά πορτραίτα επιχειρηματιών (όπως το οικονομικό του "Πρώτου Θέματος"), ετοιμάζει γνωστός οικονομικός συντάκτης με αμερικανικά κεφάλαια-του ΔΝΤ;

Aυτά για την ώρα...

Αναδημοσίευση από http://www.kourdistoportocali.com/