ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Εκλεισε και η εφημερίδα Σημερινή της Πάτρας



Ανέστειλε την έκδοσή της άλλη μία ημερήσια εφημερίδα της Πάτρας. Πρόκειται για την «Σημερινή» του Α. Χριστόπουλου, που μετά την «Ημέρα» του Θ. Καμπέρου, προσετέθη στα έντυπα όπου οι επιχειρηματικές αστοχίες και οι λάθος επιλογές τις οδήγησαν σε τραγική οικονομική θέση και στο λουκέτο.
Το κλείσιμο της«Σημερινής» αφήνει χωρίς δουλειά έμπειρους δημοσιογράφους και τεχνικούς Τύπου οι οποίοι εξαντλώντας κάθε περιθώριο ανοχής αλλά και στήριξης προς την ιδιοκτησία, επί μήνες εργάζονταν απλήρωτοι.Τώρα τα επιχειρηματικά λάθη καλούνται πρώτοι να πληρώσουν οι εργαζόμενοι που περνούν το κατώφλι της ανεργίας, σε ένα περιβάλλον κρίσης, αβεβαιότητας και συρρίκνωσης των θέσεων εργασίας.
Όπως αναφέρει το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου (ΕΣΗΕΠΗΝ) σε ανακοίνωσή του, θα συνεχίσει τον αγώνα του έως ότου στο προσωπικό της «Σημερινής» καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων και των λοιπών προβλεπόμενων, από τον νόμο, υποχρεώσεων της ιδιοκτησίας.
Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Ημέρα»... της Πάτρας, παρ’ ότι εδώ και εννέα μήνες η εφημερίδα έχει αναστείλει την έκδοση της, δεν έχουν ακόμη εισπράξει αποζημιώσεις, επιδόματα ανεργίας και οφειλές από δεδουλευμένα.