ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος και οι αντεργατικές ρυθμίσεις


Είπαμε να στηρίξει το συγκρότημα του Μπόμπολα την κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και όχι κι έτσι. Η εφημερίδα Εθνος, υπό τη διεύθυνση πλέον του Θανάση Τσεκούρα, στο σημερινό πρωτοσέλιδο της με τον «λάιτ» τίτλο «Διαδικασίες – εξπρές από την κυβέρνηση / Τσουνάμι για συντάξεις –εργασιακά » περνάει πολύ μαλακά τις πρωτόγνωρες ρυθμίσεις (που βολεύουν τον Μπόμπολα και τον κάθε Μπομπολα) της κυβέρνησης. Το ίδιο και στις μέσα σελίδες όπου παρουσιάζει την επίθεση στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά δικαιώματα εντελώς περιγραφικά και στεγνά αναφέροντας μόνο τι προβλέπεται… Χωρίς ούτε ένα σχόλιο και με «θαμμένες » τις αντιδράσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Καθημερινή που στηρίζει κι αυτή την κυβέρνηση καθώς στο πρωτοσέλιδό της έχει τίτλο «Αυστηρές ποινές για φοροφυγάδες», ενώ αναφέρεται ξερά στις αντεργατικές ρυθμίσεις (που βολεύουν τον Αλαφούζο και τον κάθε Αλαφούζο) για την «αύξηση των ορίων απόλυσης και τη μείωση της αποζημίωσης».
Τουλάχιστον οι άλλες εφημερίδες του κατεστημένου κρατούν κάπως τα προσχήματα και κάνουν λόγο για «Οδυνηρές ρυθμίσεις», «Μέτρα σοκ», «Διπλή μαχαιριά» κλπ.
Οι εκδότες ξεχνάνε κάτι βασικό: Το... προϊόν τους το αγοράζει ο απλός κόσμος. Σε αυτόν απευθύνονται, αυτός τους αγοράζει και αυτός υποτίθεται ότι είναι η δύναμή τους. Οχι η εκάστοτε κυβέρνηση και οι πολιτικοί…