ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Νέες απολύσεις από τους Αλαφούζους


Με μπαράζ απολύσεων εργαζομένων και συνδικαλιστών απαντούν οι εργοδότες προκειμένου να επιβάλλουν κανόνες ζούγκλας και μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις. Αυτό αναφέρει η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) που καταγγέλλει πως αναίτια απελύθησαν δύο από τους παλαιότερους (20 έτη και με ένα παιδί και 10 έτη και με ένα παιδί) εργαζόμενους τεχνικούς (ηχολήπτες) του ραδιοσταθμού Μελωδία 99,2 συμφερόντων του ομίλου Αλαφούζου.
Οπως καταγγέλλει η ΕΤΕΡ «οι απολύσεις ήλθαν μετά από μπαράζ απειλών και ψυχολογικών πιέσεων των εργαζομένων από την διοίκηση αλλά και τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του
ραδιοσταθμού. Η απόλυση της μιας εκ των δύο εργαζομένων αποτελεί συνέχεια στις συνεχιζόμενες διώξεις συνδικαλιστών της ΕΤΕΡ, μετά την απόλυση του συνδικαλιστικού εκπροσώπου της Ένωσης στο Rock fm την 26η Απριλίου 2010, αφού η συγκεκριμένη ήταν επί σειρά ετών συνδικαλιστική εκπρόσωπος της Ένωσης στον Μελωδία».
Η ΕΤΕΡ τονίζει οτι «η αναίτια επιθετική κίνηση εναντίον της ΕΤΕΡ από την πλευρά της εργοδοσίας είναι δεδομένο ότι θα λάβει την καθολική απάντηση που της πρέπει από την...πλευρά των εργαζομένων που πραγματικά αισθανόμαστε πλέον να συνθλίβεται κάθε εργασιακό μας κεκτημένο και να βάλλεται κατάφορα το δικαίωμα στην εργασία που έχει υποχρέωση κάθε Κράτος Δικαίου να προσφέρει σε κάθε Πολίτη του και να το διαφυλάσσει.
Είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσουμε να επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας στις εργασιακές και ασφαλιστικές σχέσεις».
Την ανακοίνωση - καταγγελία υπογράφουν ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΤΕΡ Δημήτρης και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Καραπανάγος.