ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Το Αβέρωφ, οι απόστρατοι και η πασαρέλα...


Ανατρεπτικός και αποκαλυπτικός Μάκης Πολλάτος για το γλέντι της ντροπής του ζεύγους Πατίτσα – Χρουσαλά στο θωρηκτό Αβέρωφ. Αντιγράφουμε από το Πρώτο Θέμα:

Νιώθω ότι πρέπει να ζητήσουμε (όλοι μας) ένα μεγάλο συγγνώμη από τον Λέοντα Πατίτσα και τη Μαριέττα Χρουσαλά. Και όχι μόνο συγγνώμη... Πρέπει να τους πούμε ένα ειλικρινές «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» διότι με την άγνοιά τους θύμισαν σε όλους ποια είναι η σημασία του «Αβέρωφ» και με το παράδειγμά τους έδειξαν ποια είναι η αποδεκτή συμπεριφορά εντός ιστορικών χώρων. Διότι ίσως περισσότερο από τους νεόνυμφους, το «Αβέρωφ» βεβηλώνουν οι υποκριτές και οι μπούρδες τους, όπως οι πομφόλυγες ενός απόστρατου ναυάρχου για το κακό που έγινε. Οταν ήταν αρχηγός, ο κύριος αυτός είχε αφαιρέσει το στέμμα από τον θυρεό του θωρηκτού «Αβέρωφ». Αυτό δεν είναι αλλοίωση της Ιστορίας - για να μην πω κανιβαλισμός; Γιατί είτε θέλει είτε δεν το θέλει κάποιος, το «Γεώργιος Αβέρωφ» ανήκε στο Ελληνικό Βασιλικό Ναυτικό και το στέμμα ήταν αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητάς του (και του θυρεού). Αλλος απόστρατος ναύαρχος, περίλυπος, και αν θυμάμαι καλά με μια... υποψία δακρύων στο πρόσωπό του, δήλωνε ότι η μοναδική λέξη που αξίζει για να χαρακτηρίσει το άθλιο πάρτι στο κατάστρωμα του θωρηκτού είναι η λέξη «απαράδεκτο». Ναύαρχε, συμφωνώ μαζί σου. Απαράδεκτο. Διότι αργότερα, ως διοικητής μεγάλης μονάδας του Π.Ν., επέλεξες να παραχωρήσεις το κτίριο της διοίκησής σου για να γίνει πασαρέλα επίδειξης ρούχων από οίκο μόδας!
Γι’ αυτό σας λέω, ουαί υμίν, γραμματείς και φαρισαίοι.
ΥΓ.: Ο βασιλέας Γλείψ-μπουργκ κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές;