ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Απίστευτη δικαστική περιπέτεια για τον Σρατή Μπαλάσκα

Την απίστευτη δικαστική περιπέτεια του μυτιληνιού δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα, εξ αιτίας μιας δημοσιογραφικής έρευνάς του, αποκαλύπτει μια αναφορά της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
O Στρατής Μπαλάσκας βρέθηκε στο μάτι ενός δικαστικού κυκλώνα με αποφάσεις Πρωτοβάθμιων Δικαστηρίων, πρόσφατα και μια του Εφετείου Αιγαίου, που κυριολεκτικά θέτουν σε αμφισβήτηση το δικαίωμα της ενημέρωσης αλλά και τα προσωπικά και επαγγελματικά του δικαιώματα.
Ο δημοσιογράφος υποχρεώθηκε να καταβάλλει σε έξη εναγόμενους λιμενικούς (οι πέντε εξ αυτών αναγνώρισαν μόνοι τους την ταυτότητα των από το δημοσίευμα του, καθόσον ανέφερε μόνο την επαγγελματική τους ιδιότητα) χρηματική ικανοποίηση συνολικού ποσού 13.000 ευρώ για δήθεν εξύβριση και δυσφήμιση τους, από σχετικό δημοσίευμα του, στο οποίο αναπαρήγαγε καταγγελία πολίτη, όπως μάλιστα αυτή περιγραφόταν στο δικόγραφο της μηνύσεως του.
Το Εφετείο Αιγαίου εξέδωσε απόφαση επί της εφέσεως που άσκησε ο Μπαλάσκας στην προαναφερθείσα απόφαση η οποία δεν του έχει κοινοποιηθεί ακόμα, με την οποία και δεκαπλασιάζεται το ύψος της επιβληθείσας.... χρηματικής ικανοποίησης. Ας σημειωθεί δε ότι η έφεση κατά της απόρριψης της αγωγής σε βάρος του καταγγέλλοντος πολίτη απερρίφθη επίσης επειδή οι καταγγελίες γίνονται δεκτές ως αληθείς!

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη δικαστική περιπέτεια του Στρατή Μπαλάσκα στο www.esiepin.gr