ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΕΡΤ: Πράσινα Πουλιά και Γαλάζια Παλικάρια θα γίνουνε μαλλιά κουβάρια


«Εγώ θα υποβάλω αίτηση για συμβασιούχος στην ΕΡΤ κι όποιος θέλει να τρέχει στα δικαστήρια ας με απορρίψει!»


ΕΔΕΗΣΕ επιτέλους η ΕΡΤ να βγάλει ανακοίνωση για τους επί ξύλου κρεμάμενους 1.047 συμβασιούχους της, αλλά πιο αόριστη ανακοίνωση δεν μπορούσε να βγάλει.
Δεν είπε μια κουβέντα για το γεγονός ότι όλοι οι συμβασιούχοι (ακόμη και τα celebrities μεταξύ αυτών...), θα εγκαταλείψουν το Ραδιομέγαρο την 1η Ιουλίου. Τσιμουδιά επίσης για το γεγονός ότι άπασες οι εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης θα πάνε για μπάνιο και αυτές από 1ης Ιουλίου. Οσο για το ποιος θα κρίνει όσους δημοσιογράφους (συγνώμη, και καλλιτέχνες) επιθυμούν να επιστρέψουν, μείναμε απλώς με το ότι «θεσπίζονται κριτήρια που θα διασφαλίζουν τη διαφάνεια και την αξιοκρατία» και το ότι θα δοθεί βαρύτητα «στην ειδική εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι απασχοληθέντες με σύμβαση έργου στην εταιρεία».

ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΟ έχουν λοιπόν όσοι οραματίζονται ότι κατά το φθινόπωρο, από τους 730 συμβασιούχους που θα κληθούν να ανηφορίσουν προς την Αγία Παρασκευή καμιά πεντακοσαριά θα είναι Πράσινα Πουλιά (γνωστή και δημοφιλής ομάδα του νομού Τρικάλων), καμιά εκατονπενηνταριά θα είναι Γαλάζια Παλικάρια (για να βολευτούν φίλοι και γνωστοί της καινούριας ηγεσίας) και οι υπόλοιποι θα ανήκουν σε εκείνη ακριβώς την κατηγορία που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία; Εδώ βέβαια ανακύπτει και ένα ακόμη ζητηματάκι: Δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοι με σημαντική εμπειρία στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και.... δημοσιογραφική καριέρα 20 και 25 ετών (αλλά και σχετική ανασφάλεια λόγω εποχής...) που δηλώνουν: «Εγώ θα υποβάλω αίτηση για συμβασιούχος στην ΕΡΤ κι όποιος θέλει να τρέχει στα δικαστήρια ας με απορρίψει!»

ΣΥΝΘΗΜΑ από τα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας: «Μπορώ να συνεχίζω για αιώνες, όταν οι άλλοι σταματάνε για να πάρουν πόζες»!

ΑΣ ΤΟ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ όμως και λίγο το θέμα. Την περασμένη Τετάρτη λοιπόν, αντιπροσωπεία του Συνασπισμού με επικεφαλής τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο. Κι όταν ήρθε η κουβέντα στην ΕΡΤ και στους συμβασιούχους, γύρισε ο υπουργός και είπε στους Συνασπισμένους: «Ολα αυτά τα ωραία δεν τα λέτε και στον Γιάννη Ραγκούση που θα τον δείτε μεθαύριο, γιατί εγώ δεν μπορώ να του περάσω γραμμή;» Στο Συνασπισμό ακόμη το σκέφτονται μήπως έπρεπε να τον γράψουν επί τόπου μέλος...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ της ΕΡΤ, τι να πει κανείς για τον διευθυντή ειδήσεων Βασίλη Μπίτση που στις τρεις, ας πούμε, το μεσημέρι τον καλούσαν για ενημέρωση στα υψηλά κλιμάκια και τον διαβεβαίωναν ότι «δεν έχουν να φοβούνται τίποτε οι συμβασιούχοι» (και φυσικά ενημέρωνε κι αυτός με τη σειρά του τους ενδιαφερόμενους), μόνο και μόνο για να τον ξανακαλέσουν καναδυό ώρες αργότερα και να του δηλώσουν: «Δεν ισχύει τίποτε απ' αυτά που συζητήσαμε, θα δούμε σε λίγες μέρες τι θα γίνει». Είναι λογικό να αισθάνεται εκτεθειμένος ο άνθρωπος απέναντι στους συναδέλφους του και να μην καλοβλέπει το μέλλον στο Ραδιομέγαρο.


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ / Μέσα & Media / Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία