ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Δυσοίωνες οι εξελίξεις στην Ελευθεροτυπία



Δύο αναρτήσεις για τη μάζωξη των εργαζομένων στη Μίνωος

-Μηδέν εις το πηλίκον. Φώναξε – φώναξε ο κόσμος στην “Ελευθεροτυπία” κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, αλλά ο κ. Σώκος, παρουσία του Δημήτρη Τρίμμη, ενημέρωσε τους εργαζόμενους, grosso modo, ότι το μαγαζί δεν βγαίνει με τα ισχύοντα δεδομένα. Αυτά από κουβέντες με την ιδιοκτησία. Σα να λέμε, “τα μέτρα είναι επιβεβλημένα”. Από την πλευρά του, ο Τρίμμης πρότεινε, αυτό που εδώ και μήνες φωνάζουν οι εχέφρονες στη Μίνωος, να συσταθεί δηλαδή μια επιτροπή που θα μπορέσει να φέρει εις πέρας έναν αξιόπιστο οικονομικό έλεγχο. Το οποίον, 20 ψήφισαν υπέρ, 27 κατά, κάποιοι δεν μπήκαν καν στη διαδικασία και οι περισσότεροι φοβούνται ότι αυτά τα μέτρα είναι μόνο η αρχή. Εκείνο που δεν έχει ούτε αρχή ούτε μέση ούτε τέλος από όροφο σε όροφο είναι η απογοήτευση...(Αναδημοσίευση από τo mediablog.gr)

-Περίπου σε 35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ανέρχονται οι μισθοδοσίες της Χ. Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ σύμφωνα με τα στοιχεία που ακούστηκαν στη γενική συνέλευση των εργαζομένων. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι, αλλά και οι υπόλοιποι διοικητικοί υπάλληλοι των εκδόσεων είναι υψηλόμισθοι… Κατά την χθεσινή μάζωξη των εργαζομένων η οποία έγινε σε καλό κλίμα - με εξαίρεση την φραστική επίθεση στον Δημ. Τρίμμη όταν πρότεινε την σύσταση συντονιστικού οργάνου δίπλα στον εκπρόσωπο - ζητήθηκε από τον Πάνο Σώκο να μεταφέρει στην Μάνια Τεγοπούλου ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχονται καμία απόλυση. Επίσης, ακούστηκε ότι αν δεν γίνουν αλλαγές και μαζέματα, το δάνειο που χορηγήθηκε στην εταιρία αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μόνο ενός έτους. Ενώ ειπώθηκε ότι οι εργαζόμενοι θα κάνουν μόνοι τους την απογραφή προκειμένου να διαπιστώσουν ποιοι... εργάζονται, αλλά και ποιοι δεν πατάνε στην εφημερίδα ενώ πληρώνονται. (Αναδημοσίευση από το enimerosi24)