ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

«Στην υγειά μας» προς 1,8 εκατ. ευρώ!


…την ίδια ώρα που κόβονται μισθοί , συντάξεις και συμβασιούχοι

Περίπου 1,8 εκατ. ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ) θα κοστίσει , σε εποχή ΔΝΤ , και περικοπών συντάξεων και μισθών το πρόγραμμα “Στην υγειά μας” στη ΝΕΤ. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ χθες, την ίδια ώρα που αποφάσιζε την περικοπή του 30% των συμβασιούχων, έδινε το “πράσινο φως” με ψήφους 10-1 για το πρόγραμμα “Στην υγειά μας”, με κόστος περίπου 47.000 ευρώ το επεισόδιο , επί συνόλου 33 +3 εορταστικών προγραμμάτων.
Στην ψηφοφορία από τους εργαζόμενους θετική ψήφο έδωσε ο Αρίστων Κοντιζάς και τα υπόλοιπα μέλη που επελέγησαν από τη σημερινή κυβέρνηση, ενώ “όχι” είπε ο Σίμος Σαζακλόγλου, θέτοντας το επιχείρημα της περικοπής των συμβασιούχων και της μή υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η διοίκηση της ΕΡΤ, από την πλευρά της μιλάει για περικοπή του κόστους του προγράμματος “Στην υγειά μας” κατά 30%, αν και την περασμένη βδομάδα εκτιμούσε πως θα μειώνονταν σε 50% . Το επιχείρημα για την ΕΡΤ είναι πως το πρόγραμμα αυτό έχει υψηλή απήχηση, ειδικότερα στον απόδημο ελληνισμό. Το συνολικό κόστος του θα ανέλθει σε 1,8 εκατ. ευρώ, όταν το κονδύλι για το σύνολο των συμβασιούχων φτάνει τα 30 εκατ. ευρώ... και όταν η ίδια διοίκηση πέτυχε να μειώσει το κόστος παραγωγής των εκπομπών του Μουντιάλ σε 848 χιλ. ευρώ.

από typologies