ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Σιγή ιχθύος για τα πιράνχας Κυριακίδη - Λαυρεντιάδη και το λουκέτο 11 περιοδικών!

Γίνεται να γνωστοποιείται ότι κλείνουν 11 περιοδικά και η είδηση να μην μεταδίδεται ούτε καν στα μισά ιντερνετικά μέσα, ούτε καν σε αυτά που εξειδικεύονται στα media, ούτε καν στα blog και site των δημοσιογραφικών παρατάξεων, ούτε καν των αριστερών; Γίνεται να μην εκδίδεται ούτε καν μια ανακοίνωση για το θέμα από την «καθ’ ύλη» αρμόδια Ένωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) που τελευταία αυτοεγκωμιάζεται για την επαναδραστηριοποίησή της;
Όταν πρόκειται για το μεγαλοεπιχειρηματικό δίδυμο Πέτρου Κυριακίδη - Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και βέβαια γίνεται και ο λόγος είναι τόσο απλός, όσο και αισχρός. Έχοντας εξαγοράσει ότι έβρισκε στο πέρασμα του στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και εισχωρώντας σε μεγάλους εκδοτικούς ομίλους με ανταγωνιστικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, οι δύο επιχειρηματίες μπορούν να μένουν αλώβητοι από οποιαδήποτε πυρά τούς δυσφημούν και, φυσικά, να κλείνουν μαγαζιά όποτε γουστάρουν μη λογοδοτώντας πουθενά.

Έτσι ακριβώς συνέβη και με την αναγγελία του λουκέτου στα περιοδικά της εκδοτικής εταιρείας ΝΕΠ του Πέτρου Κυριακίδη και του έτερου αφανή συνεταίρου του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και... συγκεκριμένα των «L' Officiel Hellas», «L' Oficiel Hommes», «ΒΒC Olive», «Spiderman», «Μπομπ Σφουγγαράκης», «Top Scorer», «Spiderman and Friends», «Parents», «Pokemon» «Hot Wheels» και «Hello Kitty» (που είχε εκδοθεί μόλις πριν από δύο μήνες), αφήνοντας μετέωρο το μέλλον για περισσότερους από 100 εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως θα πρέπει να πηγαίνουν κανονικά στον Περισσό, αλλά όλοι αναμένουν την ανακοίνωση απολύσεων του προσωπικού.

Είχε προηγηθεί από τον ίδιο όμιλο το κλείσιμο της εφημερίδας «Σφήνα», της «Espresso Κύπρου», και του περιοδικού «Free» και η «απενεργοποίηση» για το τηλεοπτικό «Κανάλι 10». Έντονη φημολογία υπάρχει για δραστικές περικοπές ή ακόμη και για λουκέτο στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash», ενώ ακούγεται ότι κόβεται η χρηματοδότηση προς την εφημερίδα «Espresso» με κίνδυνο την αναστολή της έκδοσής της.

Εντούτοις, δίχως την παραμικρή αναφορά στα λουκέτα, οι ίδιοι που έθαψαν την είδηση τσακίστηκαν να δημοσιεύσουν την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕΠ στην οποία γίνεται λόγος για «αίσθημα ευθύνης απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων», ενώ τα λουκέτα βαφτίζονται «αναδιάρθρωση».



αναδημοσίευση από katalipsiesiea