ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

O Κούγιας τα βάζει τώρα με τους δημοσιογράφους της Πάτρας


Στο στόχαστρο ο αθλητικός συντάκτης Χρήστος Βεργανελάκης

Με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Χρήστο Βεργανελάκη τα έχει βάλει ο γνωστός ποινικολόγος και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή Αλέξης Κούγιας επιτιθέμενος εναντίον του σχεδόν καθημερινά με ύβρεις και εκφράσεις πεζοδρομιακού χαρακτήρα. Ο Βεργανελάκης κατέφυγε στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλοντας ότι έχει γίνει στόχος φραστικών επιθέσεων από τον Κούγια.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας τις απαράδεκτες επιθέσεις Κούγια κατά του αθλητικού συντάκτη.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Κούγιας «με εκφράσεις πεζοδρομιακού χαρακτήρα, που δεν περιποιούν τιμή στη θέση του Προέδρου μιας ιστορικής ΠΑΕ και δεν συνάδουν με το επιστημονικό του κύρος, επιχειρεί να απαξιώσει το.... έργο του Χρήστου Βεργανελάκη ο οποίος, επί πολλά χρόνια, χαίρει εκτίμησης και αναγνώρισης από τον δημοσιογραφικό και αθλητικό κόσμο» της Πάτρας. Η ΕΣΗΕΠΗΝ αναφέρει ότι «η άσκηση κριτικής είναι λειτουργία άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιδιότητα του δημοσιογράφου» και αυτό όπως λέει ο. Κούγιας το γνωρίζει καλά.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τον Πρόεδρο της Παναχαϊκής «να αφήσει κατά μέρος τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και στην κριτική να απαντά, εφ’ όσον εκείνος το κρίνει σκόπιμο κάθε φορά, με επιχειρήματα και μέσα στο πλαίσιο της κοσμιότητας και του σεβασμού».