ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

«Μια τζούρα μαριχουάνα, κ. Πρωθυπoυργέ;»

Και η Νίνα-Μαρία Πασχαλίδου προτείνει
(extreme) τρόπους εξόδου από την κρίση


Η οικονομική κρίση και τα μέτρα του ΔΝΤ έχουν αποσυντονίσει και αποσταθεροποιήσει εκτός από τους πολίτες και τους αρθρογράφους των sites και των εφημερίδων. Ολοι αναζητούν και προτείνουν τρόπους εξόδου από την κρίση. Μετά τον Ανδρέα Ρουμελιώτη στις Αποκαλύψεις και η Νίνα-Μαρία Πασχαλίδου προτείνει μέσω του protagon.gr να δηλώνονται οι χασισοφυτείες στην Ελλάδα για να σταματήσει να κυκλοφορεί το μαύρο χρήμα και να αποκτήσει έσοδα το κράτος.
Η Πασχαλίδου αναφέρει το παράδειγμα της Καλιφόρνια όπου η κάνναβη είναι η νούμερο ένα σε κέρδη καλλιέργεια με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης Σβαρτσενέγκερ, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη οικονομική κρίση της πολιτείας, να ετοιμάζεται να την αποποινικοποιήσει ολοκληρωτικά.
Όπως αναφέρει η Πασχαλίδου «η αγορά της κάνναβης στην Καλιφόρνια υπολογίζεται σε 10 δις δολάρια, ενώ οι φόροι που μπορεί να συλλεχθούν από αυτόν τον τομέα μπορούν να βοηθήσουν στην απόσβεση του χρέους».

Το άρθρο της Πασχαλίδου υπό τον τίτλο «Μια τζούρα μαριχουάνα κ. Πρωθυπουργέ» καταλήγει:....

«Μήπως ήρθε η ώρα να γίνουμε λιγάκι πιο δημιουργικοί; Μήπως οι φυτείες της Κρήτης θα μπορούσαν να δηλώνονται στο κράτος και οι καλλιεργητές να πληρώνουν φόρους; Μήπως υπάρχουν άλλοι τρόποι για να σταματήσει να κυκλοφορεί το μαύρο χρήμα; Δεν διαφωνώ ότι η αποποινικοποίηση της μαριχουάνας είναι μεγάλη απόφαση και τα ηθικά διλήμματα μεγάλα, ωστόσο αν το σκέφτεται ο συντηρητικός ρεπουμπλικάνος Άρνολντ γιατί όχι και εμείς; Και από την άλλη στην Ελλάδα δεν δηλώνουν ούτε τις πισίνες, θα δηλώνουν τις φυτείες κάνναβης; Άλλα το «τέρας» και στις δυο περιπτώσεις, και στην Ελλάδα και στην Καλιφόρνια, είναι η οικονομία. Ένα είναι σίγουρο η οικονομία μας χρειάζεται τζούρες, και μάλιστα όχι μικρές, για να ορθοποδήσει. Μια τζούρα μαριχουάνα ίσως κε Παπανδρέου; Μήπως σας «χαλαρώσει» λιγάκι εκεί στην Βουλή; Γιατί βλέπω τα νεύρα πολύ τεντωμένα.»


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Νίνας – Μαρίας Πασχαλίδου στο protagon.gr