ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Μηνύσεις και αγωγές κατά Κοτρώτσου από την «Αυτοκράτειρα Θεοδώρα»...




Λαβράκι χτύπησαν ως φαίνεται οι Αποκαλύψεις. Η εφημερίδα για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα προχώρησε με δυνατά θέματα και αυτή τη φορά έκανε πάταγο με το πρωτοσέλιδό της προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, η αποκαλούμενη στην Πέλλα και «Αυτοκράτειρα Θεοδώρα», μεσολάβησε για την πρόσληψη συμπολιτών και συγγενών της στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Πέλλας.
Στο Μαξίμου μόλις ενημερώθηκαν για τις Αποκαλύψεις σήμανε συναγερμός καθώς θεώρησαν οτι είχαν να κάνουν με περίπτωση αντίστοιχη αυτής της Γκερέκου και ετοιμάστηκαν για τα χειρότερα. Η Τζάκρη κλήθηκε από τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη να δώσει εξηγήσεις που.... σε πρώτη φάση κρίθηκαν επαρκείς.
Η υφυπουργός Τζάκρη με τη σειρά της έκανε λόγο για «αστήρικτη και αήθη επίθεση σε βάρος της» δηλώνοντας ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις αι αγωγή αποζημίωσης κατά των υπευθύνων της εφημερίδας. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εχω δώσει ήδη εντολή στους δικηγόρους μου ν’ ασκήσουν τα ένδικα βοηθήματα που μου παρέχει ο νόμος και να προβούν άμεσα στην υποβολή μηνύσεως και αγωγής αποζημίωσης, για την δια του τύπου συκοφαντική μου δυσφήμηση και τούτο όχι γιατί επιθυμώ να είμαι στο απυρόβλητο και γιατί δεν δέχομαι την κριτική, αλλά γιατί θεωρώ ότι η κριτική πρέπει να στηρίζεται σε έρευνα και να έχει στον πυρήνα της την αλήθεια».
Η Τζάκρη στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει οτι η πρόσληψη έκτακτων ωρομίσθιων υπάλληλων, μεταξύ των οποίων δύο συνεπώνυμοί της λόγω συγγένειας ή απλής συνωνυμίας, έγινε με όρους διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και με ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού. Η υφυπουργός τονίζει ότι ζήτησε από το υπουργείο Πολιτισμού να διερευνήσει το διαγωνισμό ενώ με εντολή του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, την υπόθεση θα διερευνήσει και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.