ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

«Ευτυχώς που υπάρχει και ο Στέλιος!..»

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

«Δεν είναι δυνατόν να μας εξευτελίζει έτσι ο Βενιζέλος και να μην έχει παραιτηθεί ούτε ένας από τους Αρχηγούς. Είναι όλοι τους απαράδεκτοι και βολεψάκηδες. Ευτυχώς που έχουμε και τον Στέλιο και διεσώθη κάπως η τιμή του στρατεύματος». Αυτά ακούγονται στα γραφεία και στους διαδρόμους του Πενταγώνου από στρατιωτικούς που πνέουν μένεα κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς θέτει καθημερινά υπό αμφισβήτηση το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σε σύσκεψη με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναθεώρηση της εκπαίδευσης εξερράγη επειδή δεν του άρεσε η εισήγηση των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς εναντίον τους. Επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά απαράδεκτη συμπεριφορά ο Βενιζέλος τους εξευτέλισε χαρακτηρίζοντάς τους «αυτιστικούς γραφειοκράτες» και «ανεκπαίδευτους καλοπερασάκηδες» που... τρέχουν μόνο σε δεξιώσεις!..
Οι αποτελούντες την στρατιωτική ηγεσία (αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Γιάγκος, αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Φράγκος, αρχηγός Γεν αντιναύαρχος Ελευσινιώτης και αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Κλόκοζας) αντί να υποβάλουν πάραυτα τις παραιτήσεις τους κατάπιαν τις προσβολές Βενιζέλου και ουδείς αντέδρασε.
Ο μοναδικός που επέδειξε γεναιότητα και υπέβαλε την παραίτησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά του υπουργού ήταν ο ναύαρχος Στέλιος Φενέκος. Συμπαραστάτες του παραιτηθέντος ναυάρχου εμφανίζονται το σύνολο των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών του στρατεύματος.
Στην επιστολή παραίτησής του ο ναύαρχος Φενέκος προς τον Α/ΓΕΕΘΑ αναφέρει οτι φεύγει
«λόγω της απολυταρχικής και άκριτης απαξίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, από τον κ. Υπουργό, της άγνοιας των αρχών και της ιστορίας τους και της αρνητικής προκατάληψής του προς αυτές». Ο Φενέκος στην επιστολή στηλιτεύει τις «απαξιωτικές, ειρωνικές και απροβλημάτιστες γενικεύσεις» που εξέφρασε ο Βενιζέλος για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τους στρατιωτικούς.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ