ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

«Εφυγε» ο Αντώνης Καρκαγιάννης


«Εφυγε» χθες το βράδυ από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρκαγιάννης σε ηλικία 78 ετών. Ο Καρκαγιάννης γεννήθηκε το 1932 στα Αμπελάκια της Λάρισας.

Το 1951 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει δραστηριοποιούμενος ταυτόχρονα στο ΚΚΕ μαζί με τον Μανόλη Γλέζο. Τα επόμενα χρόνια συνελήφθη και δικάστηκε επανειλημμένα για να φυλακιστεί από το 1959 ως το 1966.

Συνελήφθη ξανά από τη Χούντα των Συνταγματαρχών τον Απρίλη του 1967 και εκτοπίστηκε στη Γυάρο και τη Λέρο μέχρι το 1973.

Με την επάνοδό του από την εξορία και από το 1974 ο Αντώνης Καρκαγιάννης δραστηριοποιήθηκε στη.... δημοσιογραφία και τον εκδοτικό χώρο.

Υπήρξε συνιδρυτής των εκδόσεων «Ολκός», των περιοδικών «Αντί», «Σύγχρονος Κινηματογράφος» και «Πολίτης», ενώ άρχισε να εργάζεται ως διορθωτής στην αθλητική εφημερίδα «Φως των Σπορ».

Το 1983 άρχισε να εργάζεται ως συντάκτης ύλης στην «Καθημερινή» όπου παρέμεινε τα επόμενα χρόνια για να φτάσει ακόμα και στη θέση του διευθυντή της εφημερίδας. Τα τελευταία χρόνια, μέχρι το θάνατό του, θέση ήταν εκδότης του φύλλου.