ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

«Εφυγε» ο Ξέγνοιαστος Καβαλάρης



Σε ηλικία 74 ετών πέθανε ο «Ξέγνοιαστος Καβαλάρης» Ντένις Χόπερ. Ο διάσημος ηθοποιός, που έπασχε από καρκινό του προστάτη, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Βένις της Καλιφόρνια.
Ο Χόπερ έγινε ευρέως γνωστός όταν σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στην κλασσική ταινία του 1969 Easy Rider (Ξέγνοιαστος Καβαλάρης).
Για δέκα χρόνια δεν μπορούσε να εξαργυρώσει την επιτυχία του, μέχρι που ο ρόλος του στο Αποκάλυψη Τώρα το 1979 τον έφερε και πάλι στο προσκήνιο. Ακολούθησαν εμφανίσεις στο Rumble Fish (1983) και το The Osterman Weekend (1983). Έλαβε την αναγνώριση των κριτικών για τους ρόλους του στα Blue Velvet και Hoosiers, με την τελευταία να του εξασφαλίζει μια υποψηφιότητα για.... Όσκαρ Β 'ανδρικού ρόλου.
Ο Χόπερ ήταν εκτός των άλλων και φωτογράφος, ζωγράφος, γλύπτης και έργα του εκτίθενται σε όλο τον κόσμο. Είχε παντρευτεί πέντε φορές, ενώ απέκτησε τέσσερα παιδιά και δύο εγγόνια.