ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Νέες απολύσεις στα ΜΜΕ που ελέγχει ο Ρέστης




Σε μπαράζ απολύσεων στο «Tele Time» της Πάτρας με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης προχώρησε ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Βίκτωρας Ρέστης. Ο άνθρωπος που λέγεται πως βγάζει 1 εκατ. ευρώ την… ώρα(!) και είναι βασικός μέτοχος του ΔΟΛ, απολύει κόσμο «στα πλαίσια της περιστολής δαπανών». Οι εργαζόμενοι στο σταθμό κατέβηκαν σε 24ωρη απεργία την Παρακευή διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις των συναδέλφων τους και ζητώντας την επαναπρόσληψή τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου–Ηπείρου–Νήσων καταγγέλλει ότι οι δημοσιογράφοι Ρόζα Κοτίδη, Γεωργία Κοσμά και Δήμητρα Κατσαΐτη απολύθηκαν παράνομα, άδικα και καταχρηστικά από το «Tele Time» ενώ υπενθυμίζει ότι είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες των συμβάσεων του Μιχάλη Μπαϊρακτάρη και του Άγγελου Κωνσταντίνου πριν... ενάμισι μήνα.
Η ΕΣΗΕΠΗΝ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι «η επιθετική αποψίλωση προσωπικού, σ’ ένα μέσο ενημέρωσης που ελέγχεται από τον μεγάλης οικονομικής επιφάνειας εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, αποτυπώνει περίτρανα την τακτική της εργοδοσίας που επιχειρεί παντοιοτρόπως να μετακυλήσει τις συνέπειες της κρίσης στους εργαζόμενους, με απολύσεις, μειώσεις μισθών και εντατικοποίηση της εργασίας».
Η Ενωση κάνει λόγο για το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να εγκατασταθεί στους εργασιακούς χώρους, με απειλές απολύσεων, σιωπηρή κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και πλήρη καταστρατήγηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Και η ανακοίνωση κλείνει με το ερώτημα: «Αυτό είναι το νέο ήθος και ύφος που θέλει να εγκαταστήσει στον χώρο των μέσων ενημέρωσης ο κ. Ρέστης;»