ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Εντονο παρασκήνιο για το νέο αφεντικό του ΑΠΕ


Φαβορί για τη θέση του διευθυντή φέρεται ο Πάνος Κολιοπάνος χωρίς να αποκλείονται και οι εκπλήξεις εκ των έσω

Κορυφώνεται το παρασκήνιο και η ίντριγκα για την επιλογή του νέου προέδρου και γενικού διευθυντή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει μέσω της διαδικασίας της ανοιχτής διακυβέρνησης καθώς ήδη έχουν κατατεθεί στο διαδίκτυο οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Ηδη όμως έχουν αρχίσει οι διαρροές για το ποιος είναι επικρατέστερος, ποιος έχει το ισχυρότερο έρεισμα στην κυβέρνηση, ποιος υπουργός στηρίζει ποιόν και πάει λέγοντας.
Οι zoornalistas είχαν αποκαλύψει πρώτοι τα ονόματα των τριών επικρατέστερων για τη γενική διεύθυνση του ΑΠΕ. Προ μηνός είχαμε αναφερθεί στους Πάνο Κολιοπάνο, Γιάννη Βλαστάρη και Νίκο Μεγγρέλη και στις προσβάσεις που είχε κάθε ένας από αυτούς στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ.
Τον τελευταίο λόγο για την επιλογή του νέου διευθυντή του ΑΠΕ θα έχει ο.... ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου που θα αποφασίσει μετά από εισήγηση του αρμοδίου υπουργού Γ. Πεταλωτή. Οι γνωρίζοντες λένε ότι ο Παπανδρέου θα λάβει υπ΄όψιν του και την εισήγηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου τον οποίο εμπιστεύεται απόλυτα. Στην προκειμένη περίπτωση ο Πάγκαλος θέλει τον πρώην διευθυντή του Flash που τον θεωρεί ως τον πλέον κατάλληλο για να αναλάβει το ΑΠΕ.
Σε αυτό το σημείο μένει να δούμε αν θα υπάρξει σύγκρουση κορυφής καθώς ο αδερφός του πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου φέρεται να προωθεί την υποψηφιότητα του – εκδιωχθέντος από την Μάνια Τεγοπούλου – πρώην διευθυντή της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας Γιάννη Βλαστάρη.
Οσον αφορά τον Νίκο Μεγγρέλη κάποιοι λένε ότι δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη καθώς γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα μέσα στο ΠΑΣΟΚ ενώ διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και με την οικογένεια Παπανδρέου.
Σχετικά με τις υποψηφιότητες για το ΑΠΕ σε δημοσίευμά του το Παρόν αναφέρεται και σε άλλους δύο υποψηφίους που έχουν υποβάλλει αίτηση: τον πρώην διευθυντή της εφημερίδας «Νίκη» Γιώργο Σκαρβελάκη και τον Κ. Παπαγιαννάκο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Η εφημερίδα κάνει λόγο επίσης και για μια άλλη ομάδα υποψηφίων που προέρχεται μέσα από το ΑΠΕ και περιλαμβάνει: τον παλαιό αρχισυντάκτη του Πρακτορείου Κώστα Δρακόπουλο, και τους νυν αρχισυντάκτες Πέτρο Δημητρόπουλο και Άκη Κοσώνα, που έχει περάσει από διευθυντικές θέσεις στην ΕΡΤ.