ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ολη η αλήθεια για την υπερπολυτελή σουΐτα του Τσίπρα στο Ιασώ

ΤΙ (ΔΕΝ) ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ (ΔΕΝ) ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ

Τελικά πόσα χρήματα πλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας για τη σουίτα που έμεινε η Περιστέρα του μετά τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού;
Δεκατέσσερις χιλιάδες ευρώ, αναφέρεται ότι ήταν το ύψος των νοσηλείων της συντρόφου του κ. Τσίπρα σε αρκετά blogs. Τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, η Μπέτυ (Περιστέρα) Μπαζιάνα γέννησε τον γιο του κ. Τσίπρα στο ιδιωτικό μαιευτήριο Ιασώ.
Γιατί πήγε στο Ιασώ; Πού βρήκε τόσα λεφτά; Γιατί προκαλεί το δημόσιο αίσθημα; Η σύντροφός του δεν μπορούσε να περάσει το πρώτο τριήμερο μετά τη γέννα σε απλό δωμάτιο; Γιατί έπρεπε να φιλοξενηθεί σε σουίτα 40 τετραγωνικών μέτρων; Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν επέλεξε να γεννηθεί το παιδί του σε ένα κρατικό μαιευτήριο όπως το «Έλενα»;
Αυτά κι άλλα πολλά ήταν τα ερωτήματα που δημοσίως διατυπώθηκαν ή εμμέσως δημιουργήθηκαν από τα δημοσιευμένα και αναπαραχθέντα «ρεπορτάζ» σύμφωνα με τα οποία ο κ. Τσίπρας πλήρωσε 14 χιλιάδες ευρώ για τα γεννητούρια.

Έχουμε και λέμε.
• Το μαιευτήριο δεν το επιλέγουν οι γονείς. Η έγκυος γεννά στο νοσοκομείο με το οποίο συνεργάζεται ο γυναικολόγος της. Κι αυτός είναι ο κανόνας. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας ενδεχομένως θα μπορούσε να συνεννοηθεί με τον μαιευτήρα της συντρόφου του να γίνει ο τοκετός σε κάποιο κρατικό νοσοκομείο.
• Η πολιτική των περισσότερων ιδιωτικών μαιευτηρίων είναι να προσφέρουν ειδική μεταχείριση στους «επώνυμους». Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις αναβαθμίζουν τα δωμάτια χωρίς να ζητούν επιπλέον νοσήλεια. Δηλαδή, είναι πιθανό ο κ. Τσίπρας να ζήτησε (και να πλήρωσε) τρίκλινο δωμάτιο για τη σύντροφό του και αυτοβούλως οι υπεύθυνοι του μαιευτηρίου να μετέφεραν την κυρία Μπαζιάνα στη σουίτα. Τώρα θα μου πείτε, δεν θα μπορούσε ο κ. Τσίπρας να αρνηθεί την προσφορά του Ιασώ; Βεβαίως και θα μπορούσε, σας απαντώ. Ωστόσο o κάθε ένας που έχει παιδιά γνωρίζει ότι... ο πατέρας επιζητά το καλύτερο για τη σύντροφό του.

Αυτή είναι η μία πλευρά της υπόθεσης. Η άλλη είναι η αντίδραση του κ. Τσίπρα. Διότι με ανακοίνωση «από το γραφείο του προέδρου» του Συνασπισμού καταγγέλονται τα μέσα ενημέρωσης και τα blogs, που μετέδωσαν την είδηση, ότι προσπαθούν να απαξιώσουν το πρόσωπο του προέδρου.
Οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα επισημαίνουν ότι «η οικονομική δυνατότητα (σσ του κ. Τσίπρα) δεν του επιτρέπει να διαθέσει τέτοιο ποσό όσο και να το επιθυμούσε», κάνουν λόγο για «κατασκευασμένη αλήθεια» την οποία χαρακτηρίζουν σαν «μια πράξη βαθύτατα εχθρική όχι μόνο προς αυτόν αλλά και προς την κοινωνία. Διότι επιδιώκουν να την αποπροσανατολίσουν και να εκτρέψουν την οργή της για τη φτώχεια που υφίσταται, προς λάθος κατεύθυνση και λάθος ανθρώπους».

Το γραφείο του κ. Τσίπρα θα μπορούσε να αποφύγει αυτούς τους μελοδραματισμούς. Και θα μπορούσαν οι συνεργάτες του προέδρου του Συνασπισμού να διευκρινίσουν πόσα πλήρωσε ο κ. Τσίπρας για τη γέννηση του παιδιού του. Έτσι θα διέλυαν τις φήμες και τις ψευδείς πληροφορίες. Θα μπορούσαν ακόμη και να παραδεχθούν τυχόν χορηγία από το Ιασώ.

Υ.Γ.
Προς συνεργάτες του κ. Τσίπρα: Πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με τη χρήση της ελληνικής γλώσσας. Το «πόρω» χρειάζεται ακόμη ένα «ρο».

Υ.Γ.1 Επίσης προς το γραφείο του προέδρου του Συνασπισμού: Η γέννηση ενός παιδιού δεν είναι ένα απλό συμβάν.

Γ.ΚΑΟΥΡ.