ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Τα χέρια μακριά από τις τσέπες!

Απολαυστικός Γιαννακίδης για Μουντιάλ, τζόγο, σουβλάκια και μπύρες…


του Κώστα Γιαννακίδη / protagon.gr

Στο Μουντιάλ της Κορέας-Ιαπωνίας βλέπαμε τα παιχνίδια από το γραφείο. Νύχτα στην Απω Ανατολή, μεσημέρι στην Ελλάδα, τα κοπάδια του χοιρινού καταναλώθηκαν πάνω σε γραφεία, δίπλα σε λαδωμένα πληκτρολόγια. Ηταν, που λέτε, το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο με το πληκτρολόγιο του υπολογιστή να μετατρέπεται σε αξεσουάρ ανάλογης βαρύτητας με το τηλεχειριστήριο.
Ο λόγος; Ελάτε τώρα! Ηταν το Μουντιάλ όπου οι Ελληνες άρχισαν να παίζουν δικτυακό στοίχημα. Το αντίστοιχο παιχνίδι του ΟΠΑΠ έκανε τότε τα πρώτα του βήματα, η ευκολία και ο πειρασμός των ξένων εταιριών ήταν κάτι πρωτόγνωρο, το δέλεαρ μεγάλο. Και να που φτάνει το καταραμένο απόγευμα που η Βραζιλία παίζει με την Τουρκία. Εχω σπρώξει ένα μισθό στη σιγουριά της Βραζιλίας θεωρώντας ότι μέσα σε 90 λεπτά θα κερδίσω όσα έβγαζα σε μία εβδομάδα. Ελα όμως που οι γείτονες έπαιζαν καλά και οι...άλλοι δεν μπορούσαν να βάλουν έστω και ένα γκολ; Στο γραφείο αρχίσαμε να ιδρώνουμε, ο ένας κοίταζε τον άλλον όπως το παιδί που προσπαθεί να φορτώσει αλλού την ευθύνη για το σπασμένο τζάμι. Υποθέτω ότι στην ίδια μοίρα με εμάς ήταν και ο διαιτητής που σφύριξε ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Βραζιλίας και καταφέραμε να πληρωθούμε.

Μυαλό δεν βάλαμε. Ο μισθός χάθηκε στο στοίχημα, στα σουβλάκια και στις μπύρες. Εκτοτε είναι ζήτημα αν έχω παίξει πέντε-έξι φορές στοίχημα, όλες καταστροφικές. Και εν τέλει αρχίζω και πιστεύω ότι οι εταιρίες έχουν πάντα δίκαιο, αυτές ξέρουν τι θα συμβεί, ρίχνουν δόλωμα για όλα τα ψαράκια. Ασφαλώς και δεν είναι έτσι. Το σκέφτομαι, όμως, διαβάζοντας για την πρόβλεψη της J. P. Morgan που ισχυρίζεται ότι στον τελικό η Αγγλία θα νικήσει την Ισπανία στα πέναλτι. Μετά βλέπω τις αποδόσεις σε μεγάλη εταιρία στοιχημάτων όπου, πράγματι, θεωρεί την Ισπανία φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου. Ακολουθεί η Bραζιλία, μετά η Αγγλία και οι αποδόσεις ανεβαίνουν όσο το μάτι κατεβαίνει στη λίστα. Αν το πάρει η Ελλάδα η εταιρία πληρώνει 1 προς 150 και αν το σηκώσει η Βόρεια Κορέα η απόδοση είναι 2.001, αλλά τότε θα έχει αρχίσει και ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, οπότε και να κερδίσεις, δεν θα ξέρεις τι να τα κάνεις στο καταφύγιο.

Εσχάτως, που λέτε, διαπίστωσα ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν βλέπουν ποδόσφαιρο αν δεν έχουν στοιχηματίσει. Ηλίθιο δεν είναι; Τουλάχιστον αν το κάνεις, φρόντισε να το απολαύσεις, να μη χάσεις πολλά λεφτά και να πηγαίνεις για μικρές περιουσίες. Παράδειγμα: παίξε πέντε ευρώ στο να κάνει χατ τρικ ο Παπασταθόπουλος στο παιχνίδι της Ελλάδας με την Κορέα, το οποίο θα έρθει ισοπαλία. Ετσι και συμβεί κάτι τέτοιο και εσύ το έχεις παίξει, μπορεί να μη γίνεις αμέσως πλούσιος, αλλά θα κάνεις καριέρα ως mentalist. Καλό Μουντιάλ και τα χέρια μακριά από τις τσέπες, κοντά στα σουβλάκια.