ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Βάζουν λουκέτο σε Σφήνα, Κανάλι 10 και Espresso Cyprus



Αρχισαν τα όργανα στα μέσα ενημέρωσης που κατέχει το επιχειρηματικό δίδυμο των Λ. Λαυρεντιάδη και Π. Κυριακίδη. Μετά την πρόσφατη αναδιάρθρωση και τις ανακατατάξεις στο οργανόγραμμα, ο όμιλος προχώρησε στη διακοπή λειτουργίας τριών τουλάχιστον μέσων. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στους επικεφαλής και τα στελέχη και χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες, διακόπτεται άμεσα η λειτουργία της εφημερίδας Σφήνα (την πήραν από τον Σπ. Καρατζαφέρη), της Espresso Cyprus και του τηλεοπτικού σταθμού Κανάλι 10 (το πήραν από τον Τράγκα).
Θυμίζουμε ότι οι Λαυρεντιάδης - Κυριακίδης εισέβαλαν ως «σωτήρες» στο χώρο των media πριν ενάμισι χρόνο εξαγοράζοντας πολλά μέσα ενημέρωσης - ανάμεσά τους και πολλά «σαπάκια».
Οι δύο επιχειρηματίες ... κατέχουν, μεταξύ άλλων, την Espresso (ήταν και η πρώτη τους εξαγορά), την οικονομική εφημερίδα Financial Box (που αγόρασε από τον Τράγκα) με τις ανύπαρκτες κυκλοφορίες, τον ραδιοσταθμό Flash (που αγόρασε από τον Κόκκαλη), την εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα Ισοτιμία, το μηνιαίο περιοδικό Free" (που αγόρασε από τον ΔΟΛ) και τα περιοδικά Officiel και Olive (που αγόρασε από τον Γ. Φιλιππάκη). Επίσης το δίδυμο συμμετέχει με ποσοστό 10% στον ρ/σ Σκάι 100,3 και στον Σκάι ΤV, με 10,14% στην Χ.Κ. Τεγόπουλος και με 12,53% στον Πήγασο.

Πριν λίγες ημέρες είχε ανακοινωθεί από την εταιρεία η ανάληψη της γενικής διεύθυνσης της ΝΕΠ Εκδόσεις από την Αρετή Σιδηροκαστρίτου και η τοποθέτηση του Γ. Σουβατζή στη θέση του γενικού οικονομικού διευθυντή...