ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Αδυναμία στο ΔΟΛ έχουν νυν και πρώην πρωθυπουργοί







Το Βήμα της Κυριακής διάλεξε ο Κώστας Σημίτης για να λύσει τη σιωπή του… Ο Σημίτης μιλώντας στο Βήμα δηλώνει οτι «δεν ήταν σωστό να αποφασιστεί η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό» προσθέτοντας όμως ότι «από τη στιγμή που αυτό αποφασίστηκε και δημιουργήθηκε ένας αξιόπιστος μηχανισμός οικονομικής στήριξης κρατών δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία για τη χρησιμότητά του». Στηρίζοντας τις... επιλογές Παπανδρέου τονίζει ότι «ορθά η κυβέρνηση, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, προσέφυγε σε αυτόν».
Στο δημοσίευμα που τιτλοφορείται "Η Ευρώπη θα μπορούσε να αποφύγει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό" οΣημίτης υπογραμμίζει ότι «το ΔΝΤ είναι η αναπόφευκτη κατάληξη της πολιτικής των τελευταίων πέντε ετών, με το τέχνασμα μιας δήθεν απογραφής, τον διεθνή διασυρμό εξαιτίας αυτής της απογραφής και την κατηφόρα που ακολούθησε».
Ο κ. Σημίτης εκτιμά επίσης ότι ενώ στις ανεπτυγμένες χώρες θα απαιτηθούν δύο ως τρία χρόνια για να αναπληρωθούν οι υποχωρήσεις των ρυθμών ανάπτυξης που προκάλεσε η κρίση, «στις χώρες του Νότου προβλέπεται ότι το διάστημα αυτό μπορεί να ξεπεράσει τα πέντε χρόνια».-
Θυμίζουμε ότι και ο Γ. Α. Παπανδρέου είχε επιλέξει την εφημερίδα του Ψυχάρη και τον Παντελή Καψή για να δώσει βαρυσήμαντη συνέντευξη σε τρεις συνέχειες όπου είχε μιλήσει για όλους και για όλα….