ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ο θεραπευτής γκουρού και ο πρώτος κανόνας της αγοράς


Η είδηση μας ήρθε από μεγάλο ελληνικό νησί. Σε αυτό είχε εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια ένας αγαθός και φιλόστοργος άνθρωπος, ένας εναλλακτικός θεραπευτής, υψηλού επιπέδου και προσιτού κοστολογίου.
Αντίθετα στην λογική του παραλόγου και των μονοπωλίων, που θέλει τις ιατρικές πράξεις να διενεργούνται σε υπερσύγχρονα νοσοκομειακά ιδρύματα, με πανάκριβο εξοπλισμό από γιατρουδάκια που θέλουν να παραστήσουν τον dr. Haus, ο ταπεινός αυτός θεραπευτής προσέφερε τις υπηρεσίες του χρησιμοποιώντας απλά, καθημερινά αντικείμενα, όπως βέργες, μαγνήτες και κεραίες τηλεόρασης. Από την ποδάγρα μέχρι την σκλήρυνση κατά πλάκας και από τις μυρμηγκιές μέχρι τον καρκίνο, ο πρωτοπόρος αυτός healer κατείχε το μυστικό της γιατριάς, το οποίο μοιραζόταν με τους ασθενείς του έναντι συμβολικής (τετραψήφιας ή πενταψήφιας) αμοιβής.
Εδώ και μια δεκαετία σχεδόν, ο.... άοκνος αυτός ερευνητής λειτουργούσε το θεραπευτικό του κέντρο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ανενόχλητος από οιαδήποτε δημόσια υπηρεσία (εφορία, ΙΚΑ, ιατρικούς συλλόγους, Υπουργείο Υγείας). Επί δέκα συναπτά χρόνια, κανείς δεν τον ενόχλησε ποτέ. Λειτουργούσε, βασιζόμενος στο Πρώτο και θεμελιώδες συνταγματικό Αξίωμα αυτής της Χώρας: «Είσαι ότι δηλώσεις». Πάνω σε αυτό το αξίωμα, έχτισε την μικρή του αυτοκρατορία.
Όλα αυτά μέχρι χθές. Όπου κάποιος – προφανώς δυσαρεστημένος συγγενής ασθενούς – αποφάσισε να τον επισκεφτεί. Ο ανιδιοτελής γκουρού, σώσπαστος στο ξύλο, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νομαρχιακό νοσοκομείο της περιοχής, στολισμένος με μώλωπες και κατάγματα. Πράττοντας σοφά, προτίμησε το τοπικό νοσοκομείο από το θεραπευτικό του κέντρο για την προσωπική του ανάρρωση. Εκεί, όπου θα έχει όλη τη φροντίδα που του αξίζει και όλο το χρόνο για να σκεφτεί ότι, το πρώτο Αξίωμα της Χώρας, αυτό που τον βοήθησε να μεγαλουργήσει, δεν καταργεί – δυστυχώς – τον πρώτο Κανόνα της Αγοράς: «Νόμος είναι το δίκιο του Πελάτη»
Θερμά περαστικά!

Γ.ΚΑΟΥΡ.