ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Κοτρώτσος εναντίον Θέμου


Φιλοδοξεί η υπό έκδοση
εφημερίδα του
να είναι ανταγωνιστική
του Πρώτου Θέματος




Πρόταση στους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννη Παπαγιάννη ακούγεται ότι έχουν κάνει οι επίδοξοι εκδότες-διευθυντές Σεραφειμ Κοτρώτσος και Λουκάς Κατσώνης.
Ο Κοτρώτσος επιδιώκει, όπως ακούγεται στα στέκια του Κολωνακίου, να αλιεύσει αναγνώστες από τη δεξαμενή του Πρώτου Θέματος και μάλιστα φιλοδοξεί να γίνει... ανταγωνιστικός της εφημερίδας του Θέμου Αναστασιάδη παρά το γεγονός ότι το έντυπό του θα κυκλοφορεί ως έκδοση Σαββατοκύριακου. Μάλιστα κάποιοι λένε ότι προβαίνει και σε δηλώσεις του στυλ «αυτό που κάνουν στο ΘΕΜΑ εγώ μπορώ να το πακετάρω καλύτερα».
Η υπό έκδοση εφημερίδα λέγεται ότι θα προσπαθήσει να συνδυάσει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με το life style επικεντρώνοντας περισσότερο σε προσωπικές ιστορίες .
Ένα από τα μελανά σημεία της όλης ιστορίας είναι η ασάφεια σχετικά με την ημερομηνία έκδοσης της εφημερίδας. Κάποιοι έλεγαν ότι θα κυκλοφορήσει τέλη Απριλίου, κάποιοι ότι θα βγει στα περίπτερα τέλη Μαΐου ενώ οι πιο επιφυλακτικοί μεταθέτουν την ημερομηνία έκδοσης το Φθινόπωρο.
Ένα άλλο αρνητικό είναι, όπως αφήνεται να διαρρεύσει, το χαμηλό «μπάτζετ» για τους μισθούς των δημοσιογράφων. Ο Κοτρώτσος σαν δικαιολογία προβάλλει το ότι θα ρίξει βάρος, στην αρχή τουλάχιστον, σε καλές προσφορές και αργότερα (αν όλα πάνε καλά) θα έρθουν και τα μπόνους και οι αυξήσεις στις αμοιβές των συντακτών.
Ο,τι και να γίνει πάντως καλό είναι να ανοίγουν εφημερίδες και «μαγαζιά» γιατί οι εποχές είναι πονηρές και ουδείς γνωρίζει τι του ξημερώνει (εργασιακά) την επόμενη ημέρα.

Υ.Γ. Ακούγεται μετ΄ επιτάσεως οτι ο Κοτρώτσος τηλεφωνεί σε όλους τους γνωστούς του δημοσιογράφους που έχουν τηλεοπτικές εκπομπές και τους ζητά να τον συμπεριλάβουν στα πάνελ τους καθ΄ότι, όπως λένε, έχει ανάγκη προβολής αφού το τελευταίο διάστημα έχει χαθεί από την «πιάτσα».