ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Δεν πήγαν καν στην ΕΡΤ για να υπογράψουν


Aγνοούμενοι και συμβασιούχοι φαντάσματα
στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής


ΚΑΙ ΟΙ 100 ήταν αγνοούμενοι! Θα μπορούσε να αφορά τίτλο ταινίας η διαπίστωση, αλλά πρόκειται για συμβασιούχους της ΕΡΤ. Είναι αυτά τα πλάσματα που, όταν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, εκεί στο τέλος του χρόνου, δεν προσήλθαν καν στο Ραδιομέγαρο για να υπογράψουν. Κι αφού δεν πήγαν διαγράφτηκαν αυτομάτως από τον... κατάλογο των εργαζομένων και μπήκαν στο χρονοντούλαπο.
Το θέμα είναι βέβαια ότι η ΕΣΗΕΑ θέλει (και δικαίως!) να μάθει ποια ήταν αυτά τα φαντάσματα και τι σόι δουλειές υποτίθεται ότι κάνανε στον χαώδη οργανισμό της Αγίας Παρασκευής. Το ζήτησε λοιπόν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γ. Γαμπρίτσο, στη μεταξύ τους συνάντηση της περασμένης Τετάρτης.
Συζητήθηκε επίσης εκεί το ζήτημα με τους 336 δημοσιογράφους που παρατάθηκαν οι συμβάσεις τους έως τον Ιούνιο. Η Ενωση (πάλι δικαίως, θα παρατηρήσω) θεωρεί ότι δεν μπορεί να μπαίνουν χύμα στο δημοσιοϋπαλληλικό τσουβάλι και ότι πρέπει οι περιπτώσεις τους να επανεξεταστούν.
Από την πλευρά του, ο Γ. Γαμπρίτσος είπε ότι το έχει στείλει το θέμα για γνωμάτευση στο υπουργείο Οικονομικών (πετάμε το μπαλάκι το λένε αυτό σε απλά ελληνικά) και περιμένει απάντηση έως το τέλος του μήνα. Η ΕΣΗΕΑ πίεσε για επίσπευση των διαδικασιών, ο διευθύνων σύμβουλος απάντησε «γιατί όχι;», αν δω κι αποτελέσματα θα τον κάνω τον σταυρό μου.

Από τη στήλη του Χρ. Ξανθάκη Mέσα & media στην Κυρ. Ελευθεροτυπία