ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Και στην Ελλάδα πήραν μίζες κυβερνητικοί αξιωματούχοι από τη Daimler (Mercedes)



ΜΕΤΑ ΤΗ SIEMENS
ΗΡΘΕ ΚΑΙ
Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ DAIMLER

Μετά τη Siemens ήρθε και η σειρά της άλλης γερμανικής εταιρείας της αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler να αποκαλυφτεί οτι έδινε μίζες σε κυβερνήσεις ξένων κρατών προκειμένου να υπογράψουν συμφωνίες για αγορές οχημάτων ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Ετσι με την κατηγορία ότι προέβη σε δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων σε.... 22 χώρες, οι αμερικανικές αρχές άσκησαν δίωξη κατά της Daimler που έχει την έδρα της στη Γερμανία (κατασκευάζει και τα αυτοκίνητα Mercedes-Benz).
Ανάμεσα στις χώρες που υπήρξαν δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχουν συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα σύμφωνα με όσα μεταδίδουν το BBC και τα άλλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Σύμφωνα με το BBC, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορεί την εταιρεία ότι δωροδόκησε με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια αξιωματούχους 22 χωρών συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ρωσίας, της Αιγύπτου και της Ελλάδας.
Οι αμερικανικές αρχές υποστηρίζουν οτι οι δωροδοκίες είχαν ως στόχο να πείσουν τις κυβερνήσεις των ξένων κρατών να υπογράψουν συμφωνίες για αγορές οχημάτων ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.
Επίσης σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται το BBC, πηγή προσκείμενη στην Daimler είναι έτοιμη να καταβάλει πρόστιμο ύψους 185 εκατομμυρίων δολαρίων στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές.