ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Από κόσκινο τα μαγαζιά της Μυκόνου για φοροδιαφυγή



Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ
ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΑ
ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ



Πήρε φόρα ο γενικός επίτροπος επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκης. Μετά την διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην ΕΡΤ, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ κλπ, ζήτησε να ελεγχθούν τα εστιατόρια και τα κλαμπ της Μυκόνου για φοροδιαφυγή, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο Σχοινιωτάκης ζήτησε να ελεγχθούν τα... περιουσιακά στοιχεία του προϊσταμένου και όλων των υπαλλήλων-ελεγκτών της ΔΟΥ Μυκόνου.


Ο επίτροπος προχωρά στον έλεγχο, καθώς σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Εφορία Μυκόνου μείωσε πρόστιμο που είχε επιβάλει στο εστιατόριο Nammos από 2 εκατ. ευρώ σε 3.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι συστηματικά δεν έδινε αποδείξεις στους πελάτες του.

Στο έγγραφο Σχοινιωτάκη γίνεται αναφορά και σε δεύτερο εστιατόριο του νησιού το οποίο διέθετε δύο ταμειακές μηχανές, μια κανονική, δηλωμένη στην Εφορία, και μια δεύτερη που βρισκόταν σε διπλανό οίκημα, από την οποία εκδιδόταν το μεγαλύτερο μέρος των αποδείξεων.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος για φοροδιαφυγή στο Nammos ο αντιεισαγγελέας εφετών Αιγαίου Γιώργος Οικονόμου είχε διατάξει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το ζήτημα.