ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Οι πολλές απουσίες στο «φροντιστήριο» πίκραναν το Γιώργο...




Τι έλεγε σε συνεργάτη του blogger
και ποιοι ήταν οι «πρόθυμοι»
που υπάκουσαν στα κελεύσματα
του Γ. Α. Παπανδρέου




«Γιατί δεν ήρθαν; Δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι αυτό για όλους μας;». Αυτά έλεγε σε στενό συνεργάτη του, blogger, ο πρωθυπουργός μετά τη λήξη του 4ωρου σεμιναρίου για τη διαχείριση κρίσεων που πραγματοποιήθηκε στην Ιπποκράτους.
Ο Γ. Α. Παπανδρέου εμφανίζεται πολύ στενοχωρημένος καθώς, .....όπως λένε στενοί του συνεργάτες, πολλά ήταν τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης που έκαναν σκασιαρχείο από το «φροντιστηριακό μάθημα». Εμφανώς πικαρισμένος ο Γ. Α. Παπανδρέου δήλωσε: «Πολλοί μπορεί να προβληματίζονται από αυτή τη διαδικασία διαρκούς επιμόρφωσης επειδή νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα ή ότι έπειτα από κάποια ηλικία ο άνθρωπος δεν μπορεί να μάθει. Η γνώση όμως εξελίσσεται…»
Το «μάθημα» για τη διαχείριση κρίσεων πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή του Χάρβαρντ Ρόναλντ Χάιφετζ και σε αυτό είχαν κληθεί όλοι οι υπουργοί και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. O καθηγητής εξήγησε τόσο με θεωρητικά όσο και με πρακτικά παραδείγματα, την στρατηγική αντιμετώπισης κρίσεων και το πως πρέπει να αντιδρούν τα στελέχη της κυβέρνησης και κόμματος.
Ανάμεσα στους «πρόθυμους» και στα «καλά παιδιά» που έσπευσαν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση Παπανδρέου και να παρακολουθήσουν το «μάθημα» ήταν οι Χ. Παμπούκης, Π. Γερουλάνος, Ι. Πανάρετος, Στ. Αρναουτάκης, Μιχ. Καρχιμάκης, Φ. Σαχινίδης, Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Τίνα Μπιρμπίλη.

Την σύσκεψη σνομπάρισαν και πολλοί βουλευτές, όπως ο Χρήστος Πρωτόπαπας που μιλώντας στο Κανάλι 1 είπε: «Που να πάω; Στα θρανία; Προτιμώ να πάω στον κόσμο να συζητήσω μαζί τους για τα οικονομικά μέτρα, να συζητήσω για την προοπτική μας και την πορεία μας! Νομίζω ότι αυτό είναι το κυριότερο. Αυτά για τα θρανία εγώ δεν τα καταλαβαίνω...».