ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Σαρκοζί: Ολη η Ευρώπη πρέπει να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας


-ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ, ΛΕΕΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

-«ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΞΙΣΟΥ ΟΜΩΣ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"



«Η Γαλλία είναι δίπλα στην Ελλάδα με απόλυτη αποφασιστικότητα» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου. Οι δύο άντρες αναφέρθηκαν κατ' επανάληψη στην αλληλεγγύη που πρέπει να επιδείξουν οι χώρες της ευρωζώνης, ενώ ο Ελληνας πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ μιας... ευρωπαϊκής λύσης για την αντιμετώπιση των κερδοσκοπικών επιθέσεων.
"Δεν είναι επιλογή μας να πάμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο... Μετά τη συνάντησή μου με τον Γάλλο πρόεδρο διαμορφώνεται όχι μόνο η πολιτική βούληση, αλλά και πιο συγκεκριμένοι τρόποι με τους οποίους θα αντιμετωπίσουμε, αν υπάρξει, πρόβλημα δανειοδότησης της χώρας μας" δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου.

"Η Γαλλία σε στενή συνεργασία με τους εταίρους της θα πράξει το απαραίτητο... Η Ελλάδα δεν έχει ιδιαίτερη ανάγκη χρηματοδότησης, μπόρεσε με τις δικές της δυνάμεις να βρει την αξιοπιστία της αλλά αν ήταν απαραίτητο, οι χώρες της ευρωζώνης θα τηρούσαν τις δεσμεύσεις τους " υπογράμμισε ο Ν. Σαρκοζί.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε πως "προφανώς διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας", πρόσθεσε όμως πως "εξίσου διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης". Η Ελλάδα "έπραξε αυτό που της ζήτησε η Ευρώπη" και τώρα οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης πρέπει να "σταθούν δίπλα στην Ελλάδα" πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε δε. ότι όλα τα κράτη που μοιράζονται το ενιαίο νόμισμα "πρέπει να είναι αλληλέγγυα".

Στη διάρκεια των δηλώσεων ο Σαρκοζί αποκάλυψε πως πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανία καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τόνισε πως μετά από διαβούλευση "Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία θα λάβουν συντονισμένη δράση για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας".

"Συμφωνήσαμε σε μια κοινή δράση με τον Ν. Σαρκοζί, την Αγκελα Μέρκελ, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ... Είναι μια πρωτοβουλία που θα εκδηλωθεί σύντομα" τόνισε από την πλευρά του ο Παπανδρέου.

"Η κρίση στην Ελλάδα ελπίζουμε να συμβάλει σε μια πιο ισχυρή ευρωζώνη" δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου. "Οι όποιες επιθέσεις δεχόμαστε ή δεχθούμε από κερδοσκόπους, δεν θα είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό θέμα... Η κρίση στην Ελλάδα ελπίζουμε να συμβάλει σε μια πιο ισχυρή ευρωζώνη... Τώρα χρειάζεται αποφασιστικότητα για να αντιμετωπίσουμε άμεσα την οποιαδήποτε προσπάθεια κερδοσκοπίας απέναντι στην Ελλάδα".



από enet.gr