ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Το Θέμα, o Θέμος και οι θεωρίες συνομωσίας

Πολλές θεωρίες αναπτύχθηκαν γύρω από το «μήνυμα» του Θέμου Αναστασιάδη μέσα από τη στήλη του στο Πρώτο Θέμα όπου μεταξύ άλλων είχε γράψει: "Εκτός από τα διαζύγια των ανθρώπων των Μέσων, υπάρχουν και τα διαζύγια…μεταξύ των ΜΕΣΩΝ".

Η Αγγέλα Νταρζάνου γράφει στο newstime.gr:
«Υπαινιγμούς για … διάσπαση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» αφήνει από τη στήλη του ο Θ. Αναστασιάδης, για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μήνα, διαμηνύοντας τις προθέσεις του προς την πλευρά Μπόμπολα: "Εκτός από τα διαζύγια των ανθρώπων των Μέσων, υπάρχουν και τα διαζύγια…μεταξύ των ΜΕΣΩΝ", αναφέρει, τροφοδοτώντας τη φημολογία ότι ο ίδιος και η ομάδα του –τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος- μπορεί να αποχωρήσει από την εφημερίδα. Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποχώρηση του Μ.Τριανταφυλλόπουλου, η πλευρά Μπόμπολα εξαγόρασε το 70% της εταιρείας, στον Θ. Αναστασιάδη έμεινε το 20% και στον Τ. Καραμήτσο το 10%.
Η «σπόντα» Αναστασιάδη ερμηνεύεται ως μήνυμα προς την πλευρά του μεγαλομετόχου, ο οποίος όχι μόνο έχει θέσει θέμα κόστους λειτουργίας της εφημερίδας, που αφορά τις πλούσιες προσφορές DC και DVD, και τον μεγάλο αριθμό εργαζομένων, όπως λέει, αλλά και διαφωνίες που εμφανίζονται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη πολιτική γραμμή της εφημερίδας και ιδίως τη «μεταχείριση» προσώπων της κυβέρνησης.
Κατά μία εκδοχή, στις σκέψεις της ομάδας του Θ. Αναστασιάδη – μάλιστα όσοι υποστηρίζουν αυτό το σενάριο εξαιρούν τον Αναστ. Καραμήτσο - βρίσκεται η αξιοποίηση της εφημερίδας «Καρφί» του Νίκου Κακαουνάκη, που μένει «ορφανή» μετά το θάνατό του.
Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, η εφημερίδα θα ενισχυθεί από το «προσωπικό» του Θ. Αναστασιάδη, με κεφάλαια όμως από επιχειρηματία που φέρεται διατεθειμένος να επιστρέψει στο χώρο των media.
»

*Το greekmme.blogspot.com γράφει σχετικά:
«’’Ηλεκτρισμός’’, με αιτία τα οικονομικά, φαίνεται να υπάρχει στον αέρα, στις σχέσεις μεταξύ των μετόχων της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Η φράση «υπάρχουν και διαζύγια μέσων» στη στήλη του Θέμου Αναστασιάδη στην εφημερίδα, εικάζεται ότι αποτελεί «προειδοποίηση» προς την πλευρά Μπόμπολα, η οποία επιθυμεί διακαώς «κινήσεις εξορθολογισμού». Υπενθυμίζεται ότι έχει το 70% των μετοχών της εταιρείας που ελέγχει την εφημερίδα (έναντι 20% του Θ. Αναστασιάδη και 10% του Αν. Καραμήτσου»).

Γράφειτο www.paron.gr/typologies: «Σαφές μήνυμα και προς τον όμιλο Μπόμπολα και προς την πλευρά Λαυρεντιάδη στέλνει, από το “Θέμα” ο Θ. Αναστασιάδης με δύο αναφορές του. Η πρώτη δείχνει να απευθύνεται προς την πλευρά Μπόμπολα η οποία φέρεται να έχει θέσει ζήτημα κόστους λειτουργίας (εργαζόμενοι , DVD) καθώς γράφει: “Εκτός από τα διαζύγια των ανθρώπων των Μέσων, υπάρχουν και τα διαζύγια…μεταξύ των ΜΕΣΩΝ;”
Η δεύτερη αναφορά φωτογραφίζει την είσοδο Λαυρεντιάδη- Κυριακίδη στο “Veto”, αλλά και σε τηλεοπτικό σταθμό : “Ρε παιδιά, οι….συγχωνεύσεις έχουν νόημα άμα είναι να μαζευτούν… δυνάμεις! Αν πρόκειται να συσσωρευτούν ενδογενείς αδυναμίες και …τετρακοσάρες χρεών, τότε δεν σας σώζει ούτε ο …άγιος άνθρωπος , ο γνωστός ευεργέτης , όλων των καταχρεωμένων ΜΜΕ


Γράφει ο Β. Κουφόπουλος στο media-industry.blogspot.com: «Εκτός από τα διαζύγια των ανθρώπων των Μέσων, υπάρχουν και τα διαζύγια…μεταξύ των Μέσων;” αναρωτιέται ο Θέμος Αναστασιάδης. Η εκτίμηση είναι πως το σχόλιο είναι «ενδοοικογενειακό» καθώς στις σχέσεις με το συγκρότημα Μπόμπολα που έχει το 70% της εφημερίδας προφανώς και υπάρχουν διακυμάνσεις. Φαίνεται πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η πίεση είναι τέτοια , ώστε το «χαρτί» του «διαζυγίου» να αποτυπώνεται και δημοσίως...»