ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Λύσσαξε η Παναγιωταρέα να γίνει καθηγήτρια!..

Εχει λυσσάξει η Παναγιωταρέα να γίνει καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα βάζει με τους… χούλιγκανς, τους αναρχοαυτόνομους και τον καθηγητή Μανιτάκη. Αναλυτικά η Μάρνυ Παπαματθαίου γράφει στο Βήμα της Κυριακής:
Νέος κύκλος αντιπαράθεσης ξεκίνησε χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετά την αποκάλυψη από «Το Βήμα» της σκληρής επιστολής που έστειλε ο καθηγητής Νομικής κ. Αντ. Μανιτάκης προς τον πρύτανη κ. Αν. Μάνθο για την υπόθεση της υποψηφιότητας της κυρίας Αννας Παναγιωταρέα σε θέση τακτικής καθηγήτριας. Από την πλευρά της, η κυρία Παναγιωταρέα με επιστολή που έστειλε χθες στο «Βήμα» υποστήριξε ουσιαστικά ότι για την απόρριψη της εκλογής της φταίνε οι... χούλιγκαν. Οπως αναφέρει, στη διαδικασία εξέλιξής της «παραβιάστηκε με τον πιο ωμό τρόπο η ακαδημαϊκή ελευθερία». Οπως είναι γνωστό, ο κ. Μάνθος χαρακτήρισε άκυρη την απόφαση των καθηγητών που απέρριψαν την υποψηφιότητα της κυρίας Παναγιωταρέα και ζήτησε να σχηματιστεί νέο εκλεκτορικό σώμα που θα κρίνει εκ νέου την υπόθεση. Ο κ. Μάνθος έκρινε ότι η παραίτηση ενός μέλους του εκλεκτορικού σώματος, σε συνδυασμό με την είσοδο ομάδας φοιτητών στην αίθουσα συνεδρίασής του, αποτελεί λόγο ακυρότητας της διαδικασίας. Η κίνηση του πρύτανη του ΑΠΘ προκάλεσε την αντίδραση του μέλους της γενικής συνέλευσης του Τμήματος ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος και έγκριτου νομικού κ. Μανιτάκη, ο οποίος και απέστειλε σκληρή επιστολή προς τον κ. Μάνθο, χαρακτηρίζοντας την κρίση του «νομικά αβάσιμη».

«Εγιναν επανειλημμένως εισβολές στην αίθουσα συνεδριάσεων ομάδας “αναρχοαυτόνομων” φοιτητών ή μη, οι οποίοι απειλούσαν με διακοπή της διαδικασίας, κατάληψη κτλ. σε περίπτωση που το εκλεκτορικό σώμα έδειχνε διάθεση να προχωρήσει στην εκλογή μου» αναφέρει στην επιστολή της η κυρία Παναγιωταρέα περιγράφοντας τη συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος που θα έκρινε την εκλογή της.