ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Η μικρή Ολλανδέζα (σύζυγος υπουργού) και οι μισητοί Ελληνες

Μπορεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου να κρατάει τις τύχες της ελληνικής οικονομίας στα χέρια του, αλλά τα οικονομικά της οικογένειάς του μάλλον τα χειρίζεται η σύζυγός του. «Με δύο παιδιά σε ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο και ετήσιες αποδοχές που δεν φτάνουν ούτε το μισό των αποδοχών ενός Ολλανδού υπουργού, υπάρχουν δυσκολίες για να το διαχειριστείς», δηλώνει η Ολλανδή στην καταγωγή Jacoline Vinke, η οποία προβλέπει ότι οι νέοι φόροι που προωθεί ο σύζυγός της θα αφορούν και τον οικογενειακό προϋπολογισμό της.
Σε συνέντευξή της στην ολλανδική οικονομική εφημερίδα «Φαϊνάνσελε Ντάγκμπλαντ», η σύζυγος του «τσάρου» της οικονομίας εξηγεί ότι, έχοντας ξεκινήσει τη δική της διαδικτυακή επιχείρηση, αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με τους υπόλοιπους Ελληνες φορολογούμενους. Παραπονιέται επειδή από το λάπτοπ της δεν μπορεί να κόψει αποδείξεις, τις οποίες όμως τώρα μαζεύουν μανιωδώς οι φορολογούμενοι, στο πλαίσιο της πολιτικής που αποφάσισε ο σύζυγός της!
(Πηγή: Γραφικότητες του Εθνους)

Υ.Γ. Οι Ολλανδοί σε μεγάλη δημοσκόπηση τάχθηκαν, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, υπέρ του να εκδιωχθούν οι Ελληνες από την Ευρωπαική Ενωση!..

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η JACOLINE

Η Jacoline Vinke είναι γέννημα θρέμμα της Ολλανδίας. Μετά την απόκτηση πτυχίου από το Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ και ένα μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το London School of Economics εργάστηκε για δέκα χρόνια στον ΟΟΣΑ και το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον.

Με τον Γιώργο Παπακωνταντίνου γνωρίστηκε στο LSE, όπου ο ίδιος σπούδαζε στη Σχολή Οικονομικών (κατέχει διδακτορικό). Μετά τις σπουδές τους εργάστηκαν και οι δύο για δέκα χρόνια στον ΟΟΣΑ, στο Παρίσι. Το 1998 το ζευγάρι μετακόμισε στην Αθήνα μαζί με τα δύο παιδιά του, τον Νικόλα και τον Στέφανο. Η Jacoline λάτρεψε τη νέα της πατρίδα και ξεκίνησε μια νέα καριέρα ως συγγραφέας ταξιδιού.
Για αρκετά χρόνια περιπλανήθηκε στην ελληνική επαρχία ανακαλύπτοντας μικρά ξενοδοχεία και ξενώνες, τα οποία συγκέντρωσε σε ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 2002 με τίτλο, «Great Small Hotels in Greece» (Μοναδικά Μικρά Ξενοδοχεία στην Ελλάδα).

Το 2004 εμπνεύστηκε και ίδρυσε μια εταιρεία («Your Greece» - ιστοσελίδα www.yourgreece.gr) προώθησης σε απευθείας σύνδεση δικτύου μικρών ξενοδοχείων, πανσιόν κλίμακας και ποιότητας, που προσφέρουν στιλ, χαρακτήρα και ατμόσφαιρα.
Το 2006 έγραψε άλλο ένα βιβλίο, με τίτλο «Around Greece in 80 Stays». Ενα βιβλίο-ταξίδι στην Ελλάδα, με οδηγό τη μοναδική αίσθηση φιλοξενίας που προσφέρουν τα πιο εκλεκτά καταλύματα (80 τον αριθμό) της χώρας στους απαιτητικούς ταξιδιώτες.
(πηγή: Εσπρεσσο)