ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

O Ψυχάρης μετά το χτύπημα κατά του Γ. Παπανδρέου επιτίθεται τώρα και κατά του υπουργού Δ. Δρούτσα

Επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα εξαπολύει ο Σταύρος Ψυχάρης μέσω της στήλης της Λώρης Κέζα στο Βήμα. Υπό τον τίτλο Αντ΄ αυτού Εξωτερικών το άρθρο λοιδορεί τον υπουργό αποκαλώντας τον διπλωματικό γκρουμ. Το άρθρο τον παρουσιάζει ως μαριονέτα του Γ. Παπανδρέου («τον ανέθρεψε ώστε να σκέφτεται με συγκεκριμένο τρόπο, τον καθοδηγεί στα τρέχοντα ζητήματα») και αναφέρεται σε… κακεντρεχείς που λένε ότι «ο πρόεδρος τον έπαιρνε κοντά του σε όλα τα ταξίδια του για να του κουβαλάει τις βαλίτσες». Το άρθρο κατά του Δρούτσα θυμίζει ένα παρόμοιο, στις 4 Μαίου του 2009, που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μέσα στο ΠαΣΟΚ. Τότε το άρθρο αναφερόταν στο αεροπορικό ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στο Λονδίνο και λοιδορούσε την επιλογή του προέδρου του ΠαΣοΚ να ταξιδέψει στην οικονομική θέση και είχε τον τίτλο «Πόσο ανεπιτήδευτος είναι ο Γιώργος;». Διαβάστε το άρθρο για τον Δρούτσα και θα καταλάβετε. Μεταξύ άλλων αναφέρονται:
«Σε κάποια συνάθροιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ ο κ. Γ. Παπανδρέου ζεστάθηκε και έβγαλε το σακάκι του. Ευτυχώς ήταν μαζί ο διπλωματικός σύμβουλος για να περιθάλψει το ρούχο, μη τυχόν και τσαλακωθεί. Ο κ. Δημήτρης Δρούτσας αντέδρασε με κεκτημένη ταχύτητα, έχοντας ξεχάσει την καινούργια του ιδιότητα, αυτήν του υπουργού- έστω αναπληρωτή. Κανονικά ένας υπουργός δεν ασχολείται με τα ιμάτια του Πρωθυπουργού, εξ ου και η χειρονομία σχολιάστηκε….
….Επαρκεί η εμπειρία του κ. Δρούτσα για να αφαιρεθεί από τον τίτλο του ο ενοχλητικός προσδιορισμός «αναπληρωτής»; Στην Αυστρία απασχολήθηκε για λίγο, το 1998, ως νομικός σύμβουλος στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών. Από το 1999 βρίσκεται αδιάλειπτα στο πλευρό του κ. Παπανδρέου, ανεβαίνοντας ένα ένα τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας- από ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών, διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του προέδρου του κόμματος και πάει λέγοντας. Ο πρόεδρος τον έπαιρνε κοντά του σε όλα τα ταξίδια του. «Για να του κουβαλάει τις βαλίτσες» λένε οι κακεντρεχείς. Ολοι από κάπου ξεκινούν την καριέρα τους και η θέση του διπλωματικού γκρουμ απεδείχθη επίζηλη….
….Η τοποθέτηση του κ. Δρούτσα εξασφαλίζει την αρμονία ανάμεσα στο υπουργείο Εξωτερικών και στο Μαξίμου. Ποιον να έβαζε εκεί ο Πρωθυπουργός, έναν ξένο ή έναν πολύπειρο, που θα σήκωνε το δικό του μπαϊράκι; Είναι πιο ασφαλής η επιλογή ενός ανθρώπου που γαλουχήθηκε στην παπανδρεϊκή αγκαλιά παρά ενός Πάγκαλου ή Λοβέρδου, που θα είχαν άποψη. Με τον κ. Δρούτσα θα έχει το κεφάλι του ήσυχο: τον ανέθρεψε ώστε να σκέφτεται με συγκεκριμένο τρόπο, τον καθοδηγεί στα τρέχοντα ζητήματα (που είναι ταυτόχρονα χρονίζοντα ζητήματα). Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δεν θα αυτονομηθεί ποτέ πραγματικά, όμως, αν πάρει την προαγωγή που φημολογείται, θα κυκλοφορεί με αναβαθμισμένη αξιοπρέπεια. Θα πάει ο άνθρωπος να συναντήσει κοτζάμ Χίλαρι, για να προγραμματίσουν από κοινού την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ…..
…..Μακάρι οι ευγενείς φιλοδοξίες του και τα μακρόπνοα σχέδια να αλλάξουν τα δεδομένα για τη χώρα. Να τον βλέπει ο Νταβούτογλου και να του κόβονται τα γόνατα. Προς το παρόν ο κ. Δρούτσας εκπροσωπεί ως αναπληρωτής την τελευταία τρύπα του διπλωματικού ζουρνά.