ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Γιατροί κατά δημοσιογράφων

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ

Την έντονη αντίδραση του ιατρικού κόσμου προκάλεσαν οι τηλεδίκες που στήθηκαν με αφορμή το θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη. Ετσι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καλεί τους γιατρούς μέλη του σε 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους τη μεθεπόμενη Τετάρτη.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΙΣΑ αποφάσισε να αντιδράσει κατά «μερίδας μέσων μαζικής ενημέρωσης και δημοσιογράφων» οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, «έχουν εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση κατά του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του κύρους, της ηθικής και κοινωνικής αξίας των Ελλήνων γιατρών». Αιτία της αντίδρασης ήταν οι εκπομπές και τα δημοσιεύματα στα οποία αναφερόταν ότι ο θάνατος του δημοσιογράφου ήταν πιθανώς αποτέλεσμα ιατρικού λάθους, ενώ κατ’ ανάλογο τρόπο παρουσιάζονταν και άλλα περιστατικά. Ο ΙΣΑ καταλογίζει στα ΜΜΕ «ιατροφάγο διάθεση» κατηγορώντας τα ότι «στο κυνήγι της τηλεθέασης, της ακροαματικότητας και της αύξησης του αναγνωστικού κοινού», αναλαμβάνουν ρόλο «τηλεδικαστών» και εκδίδουν «αποφάσεις», προτού η Δικαιοσύνη και τα αρμόδια όργανα αποφανθούν για το ενδεχόμενο ιατρικής αμέλειας. Το ΔΣ του ΙΣΑ κάνει λόγο για «ιατροτρομοκρατία» και χαρακτηρίζει τα εν λόγω ΜΜΕ «πρωταθλητές της σπίλωσης και κατασυκοφάντησης της προσωπικότητας και των ικανοτήτων γιατρών».