ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Διάψευση για εμπλοκή Χατζηνικολάου, Λαυρεντιάδη και Τριανταφυλλόπουλου στο μετοχικό σχήμα του ALTER

Πολλές διαψεύσεις έχουμε το τελευταίο διάστημα από το ALTER. Μετά την διάψευση για αποχώρηση από το κανάλι του μεγαλομέτοχου και διευθύνοντος συμβούλου Κ. Γιαννίκου, η διοίκηση του ALTER διαψεύδει τα περί συμφωνίας για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας, μετά το δημοσίευμα του Sofokleousin.gr που ενέπλεκε στην επερχόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τον Ν. Χατζηνικολάου, τον Λ. Λαυρεντιάδη και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ” και με δ.τ. ALTER CHANNEL διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου περί δήθεν συμφωνίας για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας.
Δεδομένου ότι η εταιρεία προκήρυξε έκτακτη γενική συνέλευση για τις 26 Φεβρουαρίου με βασικό αντικείμενο την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 120 εκατομμύρια ευρώ έχει ξέσπασει πόλεμος δημοσιευμάτων και φημών για τους νέους επενδυτές στο κανάλι.
H οικονομική ιστοσελίδα Sofokleousin έγραψε:
«Στο σχήμα αναμένεται να μπει και ο Ν. Χατζηνικολάου, διευθυντής ειδήσεων του σταθμού είτε απευθείας είτε εμμέσως μέσω της Real Media. Οι κινήσεις εντάσσονται στις ευρύτερες ανακατατάξεις στο χώρο των media που ακολουθούν το θάνατο του Χ. Λαμπράκη και των πολιτικών αλλαγών. Στην περίπτωση εισόδου της Real Media στη μετοχική σύνθεση του Alter το ποσοστό του θα αυξήσει και ο Γ. Κουρής που έχει το 50% της Real Media, η οποία εκδίδει την εφημερίδα Real News και ελέγχει τον ραδιοφωνικό σταθμό RealFM.
Το ποσό της αύξησης βέβαια είναι ιδιαίτερα μεγάλο για να καλυφθεί μόνο από ένα μέτοχο και αναμένεται να συμμετάσχει και ο κ. Γιαννίκος -με μικρότερο ποσοστό από αυτό που του αναλογεί- καθώς και άλλοι επιχειρηματίες.
Πηγές δεν αποκλείουν τη συμμετοχή και του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη με ποσοστό της τάξης του 10-15%, όσο δηλαδή έχει και στον Πήγασο.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο να αποκτά επίσης μετοχική συμμετοχή
στον Alter κλείνοντας ταυτόχρονα τη δική του εφημερίδα VETO σε δεύτερη φάση.»