ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΨΥΧΑΡΗΣ (1) - Ο άρχων της Μιχαλακοπούλου και τα πιόνια στην σκακιέρα του ΔΟΛ

ΜΕΜΗΣ ΣΤΑ ΝΕΑ - ΚΑΨΗΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ –ΣΤΑΣΙΜΟΣ Ο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ!
Το είχαμε γράψει! Οι zoornalistas για άλλη μια φορά δικαιώνονται. Ο Ψυχάρης, ο τελευταίος αυτοκράτορας, ο μέγας μάγιστρος, το μεγάλο αφεντικό του ΔΟΛ ανακατεύει την τράπουλα με τον τρόπο που μόνο αυτός γνωρίζει και κινεί τα πιόνια κατά το δοκούν:
Διώχνει από τα ΝΕΑ τον (πετυχημένο) διευθυντή Παντελή Καψή και τον στέλνει στην αρένα του Βήματος, ενώ παίρνει τον (πετυχημένο) αναπληρωτή διευθυντή του Βήματος Χρήστο Μεμή και τον στέλνει στα άγρια θηρία των ΝΕΩΝ. Μύλος!..
Στα ΝΕΑ επικρατεί αναστάτωση ανάμεσα στους εργαζομένους αλλά και στα στελέχη της απογευματινής του ΔΟΛ που ήδη έχουν πάρει θέσεις μάχης. Ολοι γνωρίζουν ότι ο Μεμής κατεβαίνει στον τέταρτο όροφο με άγριες διαθέσεις - κατ΄εντολήν του Ψυχάρη - για να «αλλάξει τη δημοσιουπαλληλική νοοτροπία». Από την άλλη πλευρά ο Παντελής Καψής καλείται να συνυπάρξει στο Βήμα με Πρετεντέρη και Καρακούση σε ένα άγνωστο εως εχθρικό γι αυτόν περιβάλλον χωρίς κανένα έρεισμα.
Ακούγεται ότι φεύγει με εθελουσία και ο έμπειρος διευθυντής σύνταξης των ΝΕΩΝ Ηλίας Μάτσικας και τη θέση του παίρνει ο εκ των αρχισυντακτών Νότης Παπαδόπουλος. Ο Μάτσικας μάλλον αναλαμβάνει σύμβουλος έκδοσης. Ο Μεμής βολιδοσκοπεί παλιούς συνεργάτες του που έχουν αποχωρήσει από τον ΔΟΛ προκειμένου να δημιουργήσει τη δική του (σκληρή) ομάδα στα ΝΕΑ ώστε να μπορεί να ελέγξει καλύτερα την κατάσταση.
Ο μεγάλος χαμένος από τις κινήσεις στη σκακιέρα του Ψυχάρη είναι ο Γιάννης Πρετεντέρης τον οποίο το μεγάλο αφεντικό αντιμετωπίζει (όπως είχαμε γράψει) με καχυποψία. Βέβαια άγνωσται αι βουλαί του κυρίου… Σταύρου καθώς δεν αποκλείεται ξαφνικά να ξυπνήσει το πρωί και να χρίσει τον Πρετεντέρη διάδοχό του!..
Η ιστορία επαναλαμβάνεται(;)
Υπενθυμίζεται ότι το 1982 όταν ο τότε διευθυντής των ΝΕΩΝ Γιάννης Καψής έγινε υπουργός τη θέση του πήρε ο αείμνηστος Λέων Καραπαναγιώτης που ήταν διευθυντής του Βήματος. Στη θέση του Καραπαναγιώτη πήγε ο Χάρης Μπουσμπουρέλης από Τα Νέα και ήταν αυτός στον οποίο χρεώθηκε το κλείσιμο του ημερήσιου Βήματος.